Connect with us

Politica

Liberalul Baisan și joaca de-a candidatura pentru șefia PNL Constanța

Published

on

De mai mult timp, consilierul județean PNL Constanța, Remus Cristy Baisan a anunțat că va intra în competiția internă pentru șefia PNL Constanța. A declarat, de asemenea, că va veni cu dezvăluiri, cifre și informații despre colegii săi care nu respectă regulamentul și statutul de organizare și funcționare ale partidului, dar… i-a trecut. Momentul adevărului era astăzi, însă Baisan a renunțat să mai răspundă întrebărilor ziariștilor, conferința de presă fiind programată pentru ora 14.30, și s-a rezumat la un comunicat de presă prin intermediul căruia transmite că își va suspenda candidatura pentru orice funcție din viitorul birou de conducere județean, toate acestea până la soluționarea contestațiilor existente.

Iată ce declară: “Au trecut mai bine de 5 luni de când, printr-un comunicat de presă, trăgeam un semnal de alarmă referitor la starea de criză în care se află filiala PNL Constanța. De asemenea, au trecut aproape 6 săptămâni de când, printr-o conferință de presă, îmi anunțam intenția de a candida la președinția Filialei PNL Constanța. Am sperat că aceste săptămâni vor reprezenta o perioadă de clarificare și vor produce schimbări, atât în cadrul organizațiilor locale, cât și la nivelul filialei. Am constatat, însă, că în toată această perioadă, actualul șef al filialei, Gheorghe Dragomir, înconjurat de un număr de locotenenți, a mers prin tot județul, într-o demonstrație de forță specifică oligarhilor, cu singurul scop de a înăbuși orice încercare de opoziție în partid. Rezultatul acțiunilor lui Dragomir și ale acoliților săi s-a concretizat prin următoarele: membrilor de partid li s-a blocat dreptul la vot, într-un mod nestatutar și illegal, au fost impuse în birourile politice locale doar persoane agreate de Dragomir și de gașca lui (președinți, vicepreședinți etc.), au fost viciate profund rezultatele alegerilor interne; în majoritatea organizațiilor locale am avut candidați unici. După cum era de așteptat, am fost ținta unor atacuri continue, atât în spațiul public, cât și în interiorul partidului, venite din partea președintelui Dragomir și a grupării sale. Atacuri josnice și nefondate. Din aceste cauze, alegerile din filiala Constanța sunt acum contestate, atât în forurile interne ale partidului, cât și în instanță. Contestațiile depuse sunt în curs de soluționare și au șanse reale de a anula, așa cum ar fi corect, aceste alegeri interne. Am încredere că soluționarea acestor contestații va duce către reluarea procesului alegerilor interne în filiala PNL Constanța. Întrucât nu doresc să legitimez în niciun fel alegerile la nivel județean, programate pentru 27 aprilie, îmi suspend candidatura până la soluționarea contestațiilor, urmând să iau o decizie finală după ce instanțele se vor pronunța. Principiile mele nu îmi permit să merg să cer un vot de încredere unor persoane lipsite de credibilitate, care au obținut funcții în organizațiile locale în urma unui proces de alegeri interne profund viciat. Cred în continuare într-un PNL curat și puternic.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!