Connect with us

Politica

Liberalul Muhscină, mesaj pentru Claudiu Palaz: “Să își mențină indicațiile pentru partidul său unicelular”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

George Muhscină: „PNL are o echipă de profesioniști în CLM Constanța care nu pot achiesa la populismele și propunerile amatoriste ale PMP. Îi sugerez lui Claudiu Palaz să își mențină indicațiile pentru partidul său unicelular”

Președintele Organizației municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină, reacționează la declarațiile publice ale președintelui PMP Constanța, Claudiu Palaz, făcute la adresa consilierilor locali liberali, afirmând că echipa PMP a venit în CLM cu un proiect lipsit de fundamentare și alimentat exclusiv de populism.

„Partidul Național Liberal este o formațiune politică serioasă. Echipa noastră de consilieri este singura care face o opoziție profesionistă atât în Consiliul Local Municipal, cât și în Consiliul Județean Constanța. Din aceste motive nu ne permitem să venim cu propuneri ilegale și lipsite de fundamentare juridică în Consiliul Local Constanța și nici nu putem să achiesăm la propuneri populiste făcute într-un stil pompieristic și amatorist de către echipa lui Claudiu Palaz”, susține liderul organizației municipale PNL Constanța, George Muhscină.

Acesta subliniază că „situația imobilului Ion Bănescu ne preocupă pe toți, nu numai pe consilierii PMP. Acestea fiind spuse, opinia publică trebuie să știe că proiectul propus de consilierii PMP nu a avut nici avizul comisiei de specialitate, nici vreun fel de fundamentare tehnică. Nu o spunem doar noi, ci și secretarul Primăriei Constanța, Marcela Enache, iar acest lucru ar trebui să-i dea de gândit acuzatorului Claudiu Palaz. Mai mult decât atât, consilierii PNL vor susține cu mare plăcere orice proiect fundamentat care spune clar cine se face vinovat de degradarea clădirii și cine trebuie să plătească”.

Liderul liberalilor constănțeni transmite, la final, un mesaj foarte ferm. „Singurii care sunt în măsură și vor judeca activitatea consilierilor Partidului Național Liberal sunt constănțenii, prin vot. În rest, nu voi permite niciunui alt partid sau <<lider>> politic să le dea indicații sau să îi certe <<părintește>> pe aceștia. Cu atât mai puțin lui Claudiu Palaz care ar trebui să recunoască, în primul rând, că susține o majoritate PSD care, timp de zece ani, a reușit să aducă aproape de faliment Primăria Constanța. Contractul de cumetrie cu firma de salubritate care, deși nu face curățenie în oraș, câștigă în instanță peste jumătate din bugetul anual al Constanței (105 milioane de euro din banii constănțenilor!) este de notorietate pentru toată lumea, mai puțin pentru Claudiu Palaz.  Întotdeauna Partidul Național Liberal  a avut și va avea maximă considerație față de constănțeni și de banul public. Tocmai de aceea, nu acceptăm nici <<combinațiile>> PSD, nici populismele celor care îi susțin”, subliniază președinte organizației municipale PNL Constanța, George Muhscină.

Comments

comments

Politica

Birchall, zburată de la Justiție pentru că a vrut să desființeze Secția Specială?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PSD a decis, astăzi, să o dea afară din funcția de ministru al Justiției pe Ana Birchall și să o propună pe Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Oficial, nu s-au spus motivele pentru care Birchall va fi remaniată, însă, în mediul online, s-a aflat că Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Specială. Cei de la USR spun că, în schimb Dana Gârbovan este susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției și un critic al rapoartelor GRECO, fiind unul dintre magistrații care a susținut introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

„Dana Gârbovan este cea care a trimis Comisiei Iordache propunerea de înființare a Secției Speciale, care a deschis dosare de intimidare ale procurilor cinstiți și a blocat dosarele lui Ghiță și Hrebenciuc. Ea trebuie să își dea demisia din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj pentru a deveni ministrul Justiției. Legea interzice propunerea unui magistrat pentru funcția de ministru sau secretar de stat. Tot ea a mai primit propunerea de a deveni ministru al Justiției, după OUG 13 și demisia lui Florin Iordache din Guvern. Atunci, Dana Gârbovan l-a refuzat pe premierul Sorin Grindeanu si apoi a susținut public că magistratul este incompatibil cu o funcția de ministru și că vrea să rămână doar judecătoare. Dar probabil s-au schimbat multe în 2 ani si jumătate. Să sperăm că nu va repeta istoria lui Tudorel Toader care a ajuns în Guvern sub haina de independent a unui profesor cu experiență și a subminat complet independența justiției“, scriu cei de la USR pe Facebook.

Președintele USR, Dan Barna, îi cere președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

REMANIERE: Dăncilă o schimbă pe Birchall de la Justiție cu un… independent și un deputat de Constanța ajunge vicepremier

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD au stabilit, vineri, 23 august, în ședința CEX, o remaniere guvernamentală cu schimbări la 5 ministere. O mare surpriză este schimbarea ministrului Justiției cu un independent.

Senatorul Mihai Fifor merge ministru plin la Interne

Senatorul Șerban Valeca ia Educația. Valeca a mai fost ministru al cercetării si inovării

Judecătoarea Dana Gârbovan va fi propusă la Justiție.

Ana Birchall – vicepremier pe parteneriate strategice

Deputatul Iulian Iancu – vicepremier pe probleme economice

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna și Dacian Cioloș vin la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Haideți alături de mine să îl cunoști pe Dan Barna, candidat la președinția României, a scris deputatul USR Constanța, Stelian Ion, pe contul său de Facebook.

“Vă aștept împreună cu colegii mei pe 27 august, ora 18.00, în Parcul Primăriei, pe esplanada din fața monumentului Victoriei, să îl susținem pe viitorul președinte al României, candidatul Alianței USR PLUS Dan Barna în cadrul primului mare miting al acestei campanii. Împreună cu noi vor fi și prietenii de la Omul Cu Șobolani”, este mesajul pe care îl promovează parlamentarul constănțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: