Connect with us

Politica

Lider PSD: “Ţara arde, iar liberalii şi useriştii se ceartă pe ciolan”

Publicat

la

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că în loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, PNL şi USR PLUS „mârâie la ciolan”.

„În loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, Coaliţia Haosului ne aruncă din lac în puţ. Pandemia ucide oameni, distruge economia, îngrădeşte libertatea românilor în timp ce liberalii şi useriştii mârâie la ciolan. După mai bine de o săptămână, de când ministrul Sănătăţii, probabil singurul demis vreodată de un premier, a fost aruncat în stradă pentru incompetenţă, criza din coaliţie s-a finalizat doar cu o nouă hârtie. USR s-a retras cu coada între picioare, arătând încă odată că sunt foarte buni scandalagii şi că dau mai mult din gură decât să rezolve problemele românilor”, a declarat Stănescu, printr-un comunicat de presă al PSD.

Social-democratul a mai spus că ţara are nevoie de testare, organizare, vaccinare şi de alocare de resurse pentru sănătate, nu „de mărâieli” între membrii Guvernului.

„Încăierarea penibilă dintre căţeluşii gălăgioşi de la USR şi Cîţu, din cauza unui ministru ahtiat după adorare şi imagine, a consumat din timpul pe care mulţi români nu-l mai au. Vaccinare, testare, organizare, alocare de resurse corespunzătoare pentru sănătate, de acestea avem nevoie, nu de mârâieli între membrii Guvernului. Muşamalizarea datelor privind morţii din pandemie este poate cea mai ticăloasă şi mai cinică decizie a liberalilor. România a ajuns caz unic în Europa, iar pentru o astfel de mizerie, un prim-ministru ar fi trebuit să demisioneze în secunda doi, de mână cu ministrul Sănătăţii”, a adăugat Stănescu potrivit news.ro.

Secretarul general al PSD a mai precizat că membrii coaliţie, dacă tot invocă transparenţă, au obligaţia să susţină propunerea social-democraţilor de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la numărul de îmbolnăviri de COVID-19.

„Dacă tot invocă transparenţa, membrii coaliţiei au obligaţia să susţină fără discuţie propunerea PSD de înfiinţare a comisiei parlamentare de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv aspectele prezentate de Vlad Voiculescu cu privire la muşamalizarea numărului deceselor din cauza COVID-19. Aşteptăm şi fapte nu doar încăierări”, a conchis Stănescu.

Comments

comments

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: