Connect with us

Politica

Lider PSD: “Ţara arde, iar liberalii şi useriştii se ceartă pe ciolan”

Publicat

la

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că în loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, PNL şi USR PLUS „mârâie la ciolan”.

„În loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, Coaliţia Haosului ne aruncă din lac în puţ. Pandemia ucide oameni, distruge economia, îngrădeşte libertatea românilor în timp ce liberalii şi useriştii mârâie la ciolan. După mai bine de o săptămână, de când ministrul Sănătăţii, probabil singurul demis vreodată de un premier, a fost aruncat în stradă pentru incompetenţă, criza din coaliţie s-a finalizat doar cu o nouă hârtie. USR s-a retras cu coada între picioare, arătând încă odată că sunt foarte buni scandalagii şi că dau mai mult din gură decât să rezolve problemele românilor”, a declarat Stănescu, printr-un comunicat de presă al PSD.

Social-democratul a mai spus că ţara are nevoie de testare, organizare, vaccinare şi de alocare de resurse pentru sănătate, nu „de mărâieli” între membrii Guvernului.

„Încăierarea penibilă dintre căţeluşii gălăgioşi de la USR şi Cîţu, din cauza unui ministru ahtiat după adorare şi imagine, a consumat din timpul pe care mulţi români nu-l mai au. Vaccinare, testare, organizare, alocare de resurse corespunzătoare pentru sănătate, de acestea avem nevoie, nu de mârâieli între membrii Guvernului. Muşamalizarea datelor privind morţii din pandemie este poate cea mai ticăloasă şi mai cinică decizie a liberalilor. România a ajuns caz unic în Europa, iar pentru o astfel de mizerie, un prim-ministru ar fi trebuit să demisioneze în secunda doi, de mână cu ministrul Sănătăţii”, a adăugat Stănescu potrivit news.ro.

Secretarul general al PSD a mai precizat că membrii coaliţie, dacă tot invocă transparenţă, au obligaţia să susţină propunerea social-democraţilor de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la numărul de îmbolnăviri de COVID-19.

„Dacă tot invocă transparenţa, membrii coaliţiei au obligaţia să susţină fără discuţie propunerea PSD de înfiinţare a comisiei parlamentare de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv aspectele prezentate de Vlad Voiculescu cu privire la muşamalizarea numărului deceselor din cauza COVID-19. Aşteptăm şi fapte nu doar încăierări”, a conchis Stănescu.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: