Connect with us

Politica

Lider PSD: “Ţara arde, iar liberalii şi useriştii se ceartă pe ciolan”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că în loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, PNL şi USR PLUS „mârâie la ciolan”.

„În loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, Coaliţia Haosului ne aruncă din lac în puţ. Pandemia ucide oameni, distruge economia, îngrădeşte libertatea românilor în timp ce liberalii şi useriştii mârâie la ciolan. După mai bine de o săptămână, de când ministrul Sănătăţii, probabil singurul demis vreodată de un premier, a fost aruncat în stradă pentru incompetenţă, criza din coaliţie s-a finalizat doar cu o nouă hârtie. USR s-a retras cu coada între picioare, arătând încă odată că sunt foarte buni scandalagii şi că dau mai mult din gură decât să rezolve problemele românilor”, a declarat Stănescu, printr-un comunicat de presă al PSD.

Social-democratul a mai spus că ţara are nevoie de testare, organizare, vaccinare şi de alocare de resurse pentru sănătate, nu „de mărâieli” între membrii Guvernului.

„Încăierarea penibilă dintre căţeluşii gălăgioşi de la USR şi Cîţu, din cauza unui ministru ahtiat după adorare şi imagine, a consumat din timpul pe care mulţi români nu-l mai au. Vaccinare, testare, organizare, alocare de resurse corespunzătoare pentru sănătate, de acestea avem nevoie, nu de mârâieli între membrii Guvernului. Muşamalizarea datelor privind morţii din pandemie este poate cea mai ticăloasă şi mai cinică decizie a liberalilor. România a ajuns caz unic în Europa, iar pentru o astfel de mizerie, un prim-ministru ar fi trebuit să demisioneze în secunda doi, de mână cu ministrul Sănătăţii”, a adăugat Stănescu potrivit news.ro.

Secretarul general al PSD a mai precizat că membrii coaliţie, dacă tot invocă transparenţă, au obligaţia să susţină propunerea social-democraţilor de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la numărul de îmbolnăviri de COVID-19.

„Dacă tot invocă transparenţa, membrii coaliţiei au obligaţia să susţină fără discuţie propunerea PSD de înfiinţare a comisiei parlamentare de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv aspectele prezentate de Vlad Voiculescu cu privire la muşamalizarea numărului deceselor din cauza COVID-19. Aşteptăm şi fapte nu doar încăierări”, a conchis Stănescu.

Comments

comments

Politica

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: „Rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna a explicat, în această seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor.  „Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Liderul USR afirmă că totul se rezolvă prin modificarea unei legi, deşi în realitate există zeci de legi care se referă la dovada domiciliului prin cartea de identitate.

”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vot în Camera Deputaților. Directorii școlilor cu predare în limba maghiară, numiți cu avizul UDMR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputații au adoptat, astăzi, o propunere legislativă care introduce în legea educației naționale obligația cunoașterii limbii minorității pentru directorii școlilor cu predare în limba minorității respective, iar numirea respectivilor directori se va face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României. În urma consultării va fi necesar un aviz scris. Legea nu prevede dacă avizul este consultativ sau obligatoriu. Inițiativa a fost adoptată, în plen, după un amendament introdus la propunerea deputatului UDMR Szabo Odon.

Textul amendamentului adoptat în plen:

„Directorul exercită conducerea executivă a unității de învățământ. În cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective. În cazul unităților de învățământ cu secții de predare în limbile minorităților naționale, unul dintre directori are obligația cunoașterii limbii respective. În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. În cazul liceelor și seminariilor teologice, consultarea se face și cu reprezentanții cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/ binecuvântarea în cazul cultelor”.

În raportul comisiei pentru învățământ, introducerea acestor prevederi nu este motivată. Legea merge la Senat, în calitate de for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului ar ataca o OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fabian Gyula, candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, a declarat, astăzi, că pensiile speciale pentru magistrați nu pot fi eliminate, în urma deciziei CCR.

“Jurispudența Curții Cosntituționale în acest domeniu este clară în favoarea magistraților. În ceea ce privește răspunsul mai nuanțat și magistrații sunt persoane fizice care au drepturi și libertăți”,a declarat Fabian Gyula.

Întrebat ce valoare are pensia sa specială, Fabian Gyula a precizat: “Nu este o pensie specială, ci o pensie de serviciu. Raportat la pensia medie este pensia mare. Peste 10.000 de lei”.

Acesta a afirmat astăzi, la audierile din Comisiile Juridice, că ar ataca la Curtea Constituţională o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Fabian Gyula are susținerea partidelor din coaliție pentru funcția de Avocat al Poporului.

Sursa B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: