Politica Slide

Liderii PNL decid astăzi modalitatea de evaluare a filialelor. Cum este văzută organizația Constanța la nivel național

mart. 11, 2018 Mihaela Tîrpan

Consiliul Național al PNL și Biroul Politic Național al partidului se vor întruni duminică, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi figurând și stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor.

În cadrul Biroului Politic Național vor fi prezentate, potrivit unor surse liberale citate de agerpres.ro, obiectivele PNL pentru 2018, modelul planului de acțiuni și a criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale și programe de training – “Caravana Liberală” – care vizează dezbateri organizate în filiale, atât pentru membri cât și pentru cei interesați, și susținute de profesori universitari, în special pe zona economică.

La Consiliu Național, care este unul ordinar, fiind convocat o data la șase luni, conform Statutului PNL, va fi prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv și al grupurilor parlamentare și, de asemenea, vor fi adoptate modelul de plan de acțiuni și criteriile de evaluare ale filialelor teritoriale.

Concret, temele discuțiilor de astăzi sunt următoarele:

Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal:
1. Prezentarea raportului de activitate al Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.
2. Raporturile de activitate ale grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal.
3. Adoptarea modelului de plan de acţiuni şi a criteriilor de evaluare ale filialelor teritoriale.
4. Rezoluţia Partidului Naţional Liberal pentru transparenţă şi deschidere către societate “PNL – zi de zi alături de oameni”.
5. Situaţia politică.

Ordinea de zi a fost completată cu alte doua puncte:

1. Susținerea pentru funcția de președinte al României al actualului șef al statului, Klaus Iohannis

2. Ludovic Orban va fi candidatul liberalilor pentru funcția de premier al României.

Votul pentru aceste doua puncte este secret.

La reuniune participă 785 de liberali.

Din Consiliul Naţional al PNL fac parte, ca membri de drept, membrii BPN, reprezentanţii PNL în Parlamentul României şi în Parlamentul European, preşedinţii de consilii judeţene, primarii liberali, liderii organizaţiilor judeţene ale partidului.

Constanța, văzută bine de conducerea de la București

Astăzi, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, nu a răspuns apelurilor “Ordinea.ro”. Desigur, îi așteptăm punctul de vedere privind aceste proiecte politice interne.

Totodată, amintim că vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre a declarat la Constanța în data de 14 februarie că Organizația PNL Constanța “a dat oameni de vârf pentru conducerea națională”, iar “Bogdan Huțucă are cea mai bună funcție în Comisia de buget”.

“Printre orașele cu cele mai bune rezultate de-a lungul timpului se află Cluj, Iași, Constanța, Suceava, aici avem oameni foarte buni atât politici, cât și de administrație. Domnul Huțucă are cea mai importantă funcție din cadrul Comisiei de Buget Finanțe și face cinste cu idei și proiecte importante”, a spus Dobre la jumătatea lunii trecute, la Constanța.

Bile albe și de la Orban

În același context, amintim și faptul că liderul național al PNL are o părere bună despre modul cum gestionează Huțucă activitatea PNL Constanța. De altfel, PNL Constanța a susținut candidatura lui Ludovic Orban pentru președinția partidului, la Congresul din vara anului trecut. Atunci, Orban l-a avut contracandidat pe Cristian Bușoi, președintele PNL București, și el tot un apropiat al liderilor de la Constanța ai formațiunii. Chiar și așa, oamenii lui Huțucă l-au preferat pe Orban. Actualul lider al PNL a avut numai cuvinte de laudă la adresa PNL ori de câte ori s-a aflat în vizită de lucru la Constanța.

În realitate, constănțenii se plâng că PNL nu mai constituie alternativă pentru alegerile locale. Mai mult, sunt tot mai multe voci care transmit că PNL nu face opoziție în niciun for de conducere local și județean.

sursa foto: PNL Constanța – alegeri partiale pentru Primaria Pantelimon

Comments

comments