Politica

PNL, susținere pentru Iohannis la Președinție și pentru Orban la funcția de premier

mart. 11, 2018 Mihaela Tîrpan

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnat premier.

În prima situație, respectiv pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost “pentru” această propunere, iar 24 au fost declarate nule.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, în competiția internă au intrat Ludovic Orban și Viorel Cataramă. Au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe analize şi pe studii de impact.

De asemenea, tot el a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

Astfel, prin decizia de astăzi, PNL devine primul partid care își anunță candidatul la alegerile prezidențiale din anul 2019.

Citiți și:

Liderii PNL decid astăzi modalitatea de evaluare a filialelor. Cum este văzută organizația Constanța la nivel național

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!