Connect with us

Politica

Liderul PNL Constanța explică votul liberalilor din Consiliul Local Municipal

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Partidul Național Liberal a amendat proiectul de hotărâre prezentat astăzi în ședința de îndată a Consiliului Local Municipal, convocată de Primăria Constanța privind tranzacția judiciară cu S.C. Polaris M Holding S.R.L. După ce liberalii au votat proiectul propus de primarul Făgădău căruia i-au atașat un amendament pe care aleșii locali l-au votat în unanimitate, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, transmite prin intermediul unui comunicat de presă că amendamentul consilierilor PNL a fost forțat de împrejurări, respectiv de faptul că primarul Constanței nu și-a asumat “dezastrul Polaris”.

Amendamentul consilierilor liberali a fost forțat de două împrejurări. În primul rând, pentru că nici până în prezent primarul Decebal Făgădău nu a răspuns somațiilor noastre și nu și-a asumat public dezastrul Polaris. În al doilea rând, nu a pus în aplicare sentința civilă nr. 2605/2012, care obliga primăria la reactualizarea tarifelor pentru salubritate”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Prin urmare, PNL a fost forțat să rezolve această problemă deosebit de periculoasă pentru constănțeni și vă explic cum: Am propus un amendament (acceptat de Consiliul Local) care spune foarte clar că Polaris va renunța la orice pretenții viitoare legate de punerea în aplicare a sentinței civile 2605/2012. Aici vorbim despre reactualizarea tarifelor pentru salubrizare. Am acceptat ca Polaris să renunțe în mod categoric la toate penalitățile datorate de Primăria Constanța, astfel am pus la adăpost bugetul municipal de un tun în valoare de peste 800 de milioane de lei la zi”, a explicat liderul liberal Bogdan Huțucă.

Acesta consideră că „este foarte important să înțelegem că prin amendamentul PNL am rezolvat o situație critică. Inițiatorii tranzacției judiciare au neglijat un lucru foarte important: reactualizarea tarifelor pentru salubritate și penalitățile rezultate, se aplicau inițial numai până la data de 31.04.2016. Dar facturile de la Polaris curg în continuare, plățile se fac constant, în baza tarifului neactualizat. Fără amendamentul PNL, primăria s-ar fi aflat în aceeași situație imposibilă. Nu ar fi avut cum să pună în aplicare o decizie a instanței și ar fi avut de plătit”.

Stimați constănțeni, situația de fond nu este nici pe departe rezolvată. În continuare primarul PSD, Decebal Făgădău, este răspunzător de nepunerea în aplicare a unei decizii definitive a instanței, din 2012. În continuare PSD, cu numeroasele sale fețe, fie că vorbim de Radu Mazăre, Decebal Făgădău sau Eduard Martin sunt răspunzători de o situație poate fără precedent în România, încheierea respectiv continuarea unui contract pagubă pentru Constanța și constănțeni”, a adăugat Bogdan Huțucă.

De asemenea, parlamentarul liberal afirmă că „mingea este în terenul Polaris la acest moment. Trebuie să specificăm foarte clar că această companie condusă de inculpatul Eduard Martin are, cel puțin teoretic, dreptul să nu accepte condițiile propuse de Consiliul Local. Noi ne-am asumat decizia de astăzi, bazându-ne în primul rând pe responsabilitatea pe care o avem față de cetățenii acestui oraș. Dacă Polaris, respectiv Eduard Martin, nu dă dovadă de aceeași responsabilitate, devine clar că agenda acestuia este și rămâne una ascunsă, cu obiectivul singular de a sărăci bugetul municipiului Constanța”, a mai spus Bogdan Huțucă.

Comments

comments

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: