Connect with us

Politica

Liderul USR Agigea, Gabriel Ciobanu: „Ce s-a întâmplat la I.C. Brătianu din Tulcea înseamnă respectarea legii și a voinței cetățenilor“

Published

on

Într-o comună din Tulcea s-a produs ceea ce la Constanța este aproape imposibil din cauza jocurilor politice: un primar a fost demis prin referendum. 300 din cei 327 de participanţi la referendumul organizat duminică în comuna tulceană IC Brătianu au votat pentru demiterea actualului primar, Alexe Iordan, reprezentant al PNL. Până la organizarea alegerilor locale, comuna IC Brătianu, care nu are un viceprimar, va fi condusă de un consilier local care va fi ales în următoarea şedinţă în plen a legislativului comunal, potrivit subprefectului judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu. În comuna tulceană IC Brătianu, 931 de persoane au fost aşteptate duminică la referendum.

La Constanța, în comuna Agigea, opoziția locală se chinuie de luni bune să organizeze un referendum pentru demiterea primarului PSD Maricel Cîrjaliu, care are o puternică susținere din partea prefectului liberal, Silviu Coșa. Acesta a suspendat acțiunea de revocare din funcție a lui Maricel de la Agigea pe motiv că, spune prefectul, „asupra semnăturilor strânse planează o suspiciune că nu ar fi reale“.

Liderul USR Agigea, Gabriel Ciobanu, spune că în localitatea I.C. Brătianu din județul Tulcea s-a scris istorie și că ceea ce s-a întâmplat acolo înseamnă normalitate și respectarea legii și a voinței cetățenilor.

„La Constanța, în schimb, prefectul județului, Silviu Cosa, continuă să calce în picioare legea, voință cetățenilor și bunul simț! Fără să ne ofere baza legală care îi permită să suspende demersul semnat de mai bine de 2000 de persoane, acesta continua să țină dosarul ascuns într-un birou. Halucinat este faptul că a început să se contrazică în declarații. Așteptam să se pronunțe instanța de judecată și, în funcție de rezultat, nu voi ezita să îi fac plângere penală pentru abuz. Prefectul Silviu Cosa a intrat în istoria Constanței drept prima persoană care în loc să respecte și să aplice legea… o încalcă!“, spune Ciobanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta