Connect with us

Politica

Liviu Dragnea: “Este posibil ca proiectul de buget să fie prezentat Parlamentului până la 31 octombrie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că este posibil ca proiectul de buget pe 2018 să fie prezentat Parlamentului până la 31 octombrie, dar că i-a transmis premierului că “nu-i bai” dacă va exista o întârziere de câteva zile, transmite News.ro.

”Bugetul e posibil să fie prezentat în Parlament până pe 31 octombrie. I-am spus premierului că şi dacă este o întârziere de câteva zile nu-i bai, pentru că bugetul este foarte important”, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a susţinut că bugetul pe anul viitor va fi realizat pe proiecte de dezvoltare.

“Pentru prima dată, vrem să îl facem aşa cum ne-am angajat în campania electorală, şi anume un buget realizat pe proiecte de dezvoltare. Este un buget construit din două părţi. O parte o reprezintă bugetul de funcţionare, adică un necesar pentru funcţionarea statului român, care înseamnă pensii, salarii, cheltuieli de funcţionare la fiecare instituţie publică, iar cealaltă componentă este cea de dezvoltare. Miniştrii sunt forţaţi, sunt rugaţi să vină cu partea de funcţionare, după care se discută fiecare proiect în parte, se pune grila programului de guvernare şi ceea ce trece de această grilă este finanţat”, a susţinut liderul PSD.

Dragnea a ţinut să spună că nu ia el toate deciziile în privinţa guvernării, dar premierul se consultă cu el în privinţa deciziilor majore pe politicile din programul de guvernare şi că au lucrat împreună la proiectul de buget.

El a fost întrebat şi despre informaţiile apărute în ultimele zile în spaţiul public privind înlocuirea miniştrilor Ionuţ Mişa şi Lia Olguţa Vasilescu, el susţinând că nu se pune problema schimbării celor doi.

“Nu este adevărat. Încercăm să vedem de unde apare informaţia, cine are interes să apară ştirea asta falsă. Toate ministerele, toţi miniştrii lucrează intens să prezinte în faţa Guvernului proiectul de buget”, a afirmat Dragnea.

Comments

comments

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: