Connect with us

Administratie

Locuitorii comunei Castelu, așteptați să-și înscrie datele în Registrul Agricol 2019

Maria Ionescu

Publicat

la

Locuitorii comunei Castelu sunt așteptați la sediul primăriei din localitate în vederea depunerii declarației pe 2019, potrivit prevederilor Ordonanței nr.28/2008 și a Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2015-2019.

Persoanele fizice  și cele juridice sunt obligate să declare datele pentru înscrierea și completarea în registrul agricol privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate și terenul primit în arendă, modul de utilizare a suprafețelor agricole situate pe raza localității, clădirile cu destinație de locuință, clădirile-anexă, mijloacele de transport agricol, cu tracțiune animală și mecanică, utilajele și efectivul de animale existente, pe baza documentelor de proprietate.

Potrivit administrației locale, la nivelul comunei Castelu există aproximativ 1.800 de gospodării.

 

Comments

comments

Administratie

(Video) Moş Crăciun îşi mută căsuţa din Laponia în oraşul Ovidiu. Vezi ce mesaj a adresat copiilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

De o săptămână, în oraşul Ovidiu au început lucrările pentru amenajarea Târgului de Crăciun. Este agitaţie mare, dat fiind faptul că în acest an, pentru prima oară, Moş Crăciun va pleca din Laponia şi va ajunge la Ovidiu în seara zilei de 5 decembrie, în ajun de Moş Nicolae, când va fi deschis în mod oficial Târgul.

Iată ce mesaj a transmis Moş Crăciun copiilor in Ovidiu şi din întreaga ţară:

“Ho,ho,ho!… Din îndepărtata Laponie, din orașul în care trăiesc, transmit un mesaj pentru voi, copiii din Ovidiu, dar şi din întreaga ţară !

La invitația domnului primar îmi voi muta căsuța la… Ovidiu, oraş  pe care abia aștept să îl vizitez!

Împreună cu elfii mei  v-am urmărit tot anul, iar faptul că aţi fost cuminţi şi ascultători m-a adus la voi.

Se apropie sărbatorile, iar sania mea este pregatită de drum, renii sunt nerăbdători şi spiriduşii aproape au terminat de împachetat daruri pentru toţi copiii.

Vă invit să trăim împreună magia sărbătorilor !

Atenție!!! Voi ajunge la Ovidiu pe 5 decembrie, în Ajun de Moş Nicolae, iar la ora 17.00, în parcul Poet Ovidiu, lângă Primărie,  vom deschide oficial Târgul de Crăciun!

Ho ho ho, ce aud eu ? Voci cristaline, Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului. Oare ei mă vor întâmpina ?

Şi lumini, câte lumini….le vom aprinde împreună!

Un brad mare, împodobit pentru noi !!

Vă aștept pe toți în casa mea, unde împreună cu spiridușii vom deschide cadourile. În atelierul de creație, ajutați de prieteni de nădejde, vom desena, ne vom juca și vom cânta colinde!

Să îmi aduceţi scrisorile voastre,  iar drept amintire a călătoriei mele la voi, vom face împreună o poză în fața șemineului! O veţi primi imediat, cadou din partea mea !

Va fi distracție mare în carusel, trenulet și alte jocuri puse la dispoziție gratuit de Primăria Ovidiu!!!

Nu, nu i-am uitat nici pe părinți și pe bunici!

Vor fi oaspeții târgului pregatit special pentru ei…cu vin fiert, ceai, dulciuri, vată de zahăr, mere glazurate, produse hand-made, toate specifice sezonului și sărbătorilor de iarnă.

Vă aștept sa veniti cu mic, cu mare, în casa mea din Ovidiu, zilnic intre orele 16-21!

HO HO HO …Ne vedem la Ovidiu!

Am plecat, vin spre voi …!!!!!!”

Urmăriţi-l pe Moş Crăciunîn acest video:

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Festivalul Iernii revine în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine și în acest an locul de întâlnire al tuturor copiilor. Festivalul Iernii 2019 își va deschide porțile pe 6 decembrie. Timp de mai bine de o lună, până de 12 ianuarie 2020, prichindeii se vor putea întâlni cu personajele lor preferate și vor asculta povești la Căsuța cu basme românești, vor învăța să confecționeze coșulete, globuri sau păpuși la Atelierul de artă și meșteșug, vor trăi clipe magice la Atelierul de Magie, iar la Căsuța lui Moș Crăciun se vor juca, vor învăța colinde și, bineînțeles, îl vor întâlni pe Moș Crăciun care va veni la Constanța special pentru ei pe data de 8 decembrie. Căsuța cu basme românești este o noutate a Festivalului Iernii. Pentru prima dată, lumea fantastică a basmelor nemuritoare românești va prinde viață în Țara Piticilor. Gazdele acestui eveniment sunt Ileana Cosânzeana și Făt Frumos care i-au invitat pe Harap Alb, Gerilă sau pe Prâslea cel Voinic, dar și personaje din literatura universală – Elsa, Olaf, Albă ca Zăpada sau Harry Potter. Iar surprizele nu se opresc aici. Copiii, părinții și bunicii se vor bucura de piese de teatru, spectacole și concerte de colinde. Decorurile spectaculoase, miile de beculețe și zecile de personaje de poveste pe care le vom întâlni la tot pasul îi vor încânta, cu siguranță, pe cei prezenți.

„Evenimentul va debuta, așa cum ne-am obișnuit, cu un fascinant foc de artificii și tot atunci se vor aprinde și beculețele în bradul de Crăciun care va domina Țara Piticilor.  Manifestările nu se opresc nici chiar în ziua de Crăciun. În data de 25 decembrie vor avea loc spectacole, concerte de colinde sau întâlniri cu personajele de poveste. Pentru ca spiridușii moșului să poată amenaja în condiții de siguranță spațiul în care se va desfășura Festivalul Iernii 2019, Țara Piticilor se va închide pentru public începând cu data de 21.11.2019“, spun organizatorii.

Festivalul Iernii 2019 este un proiect de interes general finanţat de Primăria Municipiului Constanţa și realizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre. Valoarea contractului este de 700.000 lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chiriță dezminte că va candida pentru o funcție guvernamentală: „Proiectul meu politic e legat de Hârșova“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Odată cu preluarea guvernării de către PNL, automat, liberalii vor trece la schimbarea tuturor prefecților susținuți de social-democrați. La Constanța, printre cei despre care s-a spus că ar urma să îi ia locul actualului prefect Dumitru Jeacă se numără și fostul primar al orașului Hârșova, liberalul Ionel Chiriță. Zvonurile lansate de piață au fost dezmințite categoric de Ionel Chiriță. Acesta a declarat pentru Ordinea.ro că dezminte categoric faptul că va candida pentru o funcție guvernamentală în acest moment.

„Dezmint zvonul că aș avea intenția să plec la Constanța sau București pentru vreun post în actuala guvernare. Proiectul meu politic se leagă de Hârșova. Oraşul are nrvoie de un primar care să înțeleagă, să respecte și să ajute cetățeanul. Hârșova are nevoie de un primar liberal și, de aceea, mi-am asumat, după o discuție membrii PNL, o candidatură la funcția de primar la alegerile locale de anul viitor. Proiectul meu politic este să arăt, din poziția de primar, că Hârșova poate mai mult, cu un președinte liberal, cu un prim-ministru liberal, cu un primar liberal! În Hârșova sunt mulți oameni care au nevoie de ajutorul autorităților, fie că sunt întreprinzători sau persoane aflate în nevoi, fie că sunt elevi, adulți, oameni maturi sau pensionari. Pentru a beneficia de acest ajutor este nevoie de edili capabili, buni gospodari, cinstiți, modești, entuziaști, cu inimă bună și devotați care să arate că orașul nostru poate mai mult. Voi candida în alegerile locale de anul viitor pentru a pune capăt incompetenței, greșelilor, abuzurilor şi, mai ales, infracțiunilor săvârșite de administrația locală sub coordonarea lui Tudorel Nădrag și Viorel Ionescu, liderii „Combinației toxice locale PSD-ALDE”, față de care mă delimitez total“, a spus Chiriță.

Liberalul, președintele executiv al Asociației Orașelor din România, referitor la zvonul că primarul în funcție ar putea candida din partea PNL, a afirmat că Birou Politic al PNL Hârșova a hotărât să nu susțină niciodată o candidatura a lui Ionescu Viorel.

„Decizia este argumentată prin următoarele: PNL Hârșova nu poate susține un traseist politic pentru funcția de primar, pentru a nu compromite principiile afirmate până acum; PNL Hârșova are în rândul membrilor și a simpatizanților săi potențiali candidați mult mai competenți și mai onești decât actualul primar; Niciunul din membrii actualei Echipe Liberale nu și-ar compromite imaginea personală, susținând candidatura actualului primar“, a afirmat Ionel Chiriță.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: