Connect with us

Administratie

(document) Comuna Peștera, contract de 11 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Comuna Peștera a semnat un contract de 11 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare, conform proiectului Servicii de proiectare și execuție de lucrări pentru „CONSTRUCŢIA REŢELEI PUBLICE DE APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PEŞTERA, JUDEŢUL CONSTANŢA”.

Conform documentului postat, luni, 28 ianuarie a.c., pe pagina e-licitatii-ro, contractul semnat se referă la întocmirea de servicii de proiectare si execuție de lucrări pentru proiectul administrației locale din Peștera denumit „CONSTRUCŢIA REŢELEI PUBLICE DE APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PEŞTERA, JUDEŢUL CONSTANŢA”, in conformitate cu caietele de sarcini si studiul de fezabilitate.

Scopul acestei investiţii este crearea unei infrastructuri adecvate ce va deservi populaţia localităţii Peştera, prin asigurarea accesului la reţelele de utilităţi publice (reţeaua de canalizare menajeră), conform specificațiilor din Caietul de Sarcini.

Prin aceasta investitie, in localitatea Pestera, se propun a se executa in cadrul sistemului de canalizare urmatoarele lucrari:

– Racorduri individuale – 532 buc;
– Retea de canalizare menajera – 21.465 m;
– Subtraversari cursuri de apa (100 m) si drum judetean (76 m);
– Camine de vizitare – 467 buc;
– Statii pompare ape uzate – 7 buc;
– Conducte de refulare – 3140 m;
– Subtraversari cursuri de apa si drum judetean pt conducte de refulare – 185 m;
– Statie de epurare 213 mc/zi.

În ceea ce privește valoarea totală a achiziției, aceasta se ridică la suma de 11.896.844,22 lei.

Valoarea estimată a investiției a fost de 11.926.535,00 lei fără TVA si este compusa după cum urmează:

Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului – 115.810 lei din care:

 • Drum de acces la S.E. – 93.760 lei
 • Alimentare cu apa potabila S.E. – 22.050 lei

Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica – 257.349 lei din care:

 • Documentatii tehnice necesare in vederea obtinerii avizelor/acordurilor/autorizatiilor – 33.650 lei
 • Verificarea tehnica de calitate a proiectului tehnic si a detaliilor de executie – 16.825 lei
 • Proiect tehnic si detalii de executie – 173.224 lei
 • Asistenta tehnica din partea proiectantului – 33.650 lei

Cheltuieli pentru investiţia de bază – 11.216.766 lei din care:

 • Construcţii şi instalaţii – 9.561.251 lei
 • Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale – 64.225 lei
 • Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj – 1.591.290 lei

Organizare de santier – 308.568 lei din care:

 • Lucrari de constructii si instalatii aferente OS – 277.711 lei
 • Cheltuieli conexe OS – 30.857 lei

Cheltuieli pentru darea in exploatare – 28.042,00 lei din care:

 • Probe tehnologice si teste – 28.042,00 lei

NOTĂ! Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute precizată în devizul general aferent obiectivului de investiții, acestea putând fi accesate, dupa caz, în funcție de necesități, prin modificarea contractului în condițiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Iată documentul:

Download (PDF, 71KB)

 

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente pentru desfășurarea de activități comerciale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanţa organizează în data de 26.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitaţie publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Constanța, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• comercializare înghețată (tonetă), ora 10:00;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat–vehicul), ora 11:00;

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul), ora 13:00;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale), ora 14:00.

Taxa pentru garanţia de participare (rambursabilă) este de:

• comercializare înghetată (tonetă) – 889,98 lei;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 1.907,10 lei

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul) – 400 lei;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale) – 915,84 lei.

Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Preţul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată.

Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00.

Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.

Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II sau la nr. de telefon 0241/488192.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Unde se asfaltează în luna iunie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Intervenții pe marile bulevarde și străzi construite de la zero în luna iunie, anunță Primăria Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Lucrările de modernizare a traseelor pietonale avansează pe bulevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Mihai Viteazu și pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga.

În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier, se va moderniza carosabilul pe strada I.G. Duca, pe strada Dumbrăveni și pe bulevardul Mamaia, pe porțiunea delimitată de strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu.

În cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe străzile Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin, Ionel Perlea, Nicolae Kirculescu și aleea Madrigalului.

Noi locuri de parcare vor fi construite în zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic și pe strada Tulcea, la intersecția cu strada Baba Novac.

Primăria Municipiului Constanța continuă investițiile pentru dezvoltarea orașului, lucrările edilitare se desfășoară conform planificării pentru a deservi toate zonele rezidențiale

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă reabilitarea locurilor de joacă din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Lucrările de amenajare a locurilor de joacă din municipiul Constanța continuă pe mai multe șantiere. La unele se toarnă covorul de cauciuc, la altele se montează echipamente noi, moderne în care cei mici să se poată juca în siguranță, iar la altele se amenajează infrastructura.

Astăzi, lucrătorii au montat elemente de joacă la spațiile din zona de agrement de pe strada Caraiman, de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Vârful cu Dor și de pe șoseaua Mangaliei, bl. SM5. Astfel, după finalizarea lucrărilor, cei mici vor avea la dispoziție leagăne, balansoare, panouri de joc, cățărătoare, jocuri pe arc și diferite ansambluri de jocuri.

Pentru a putea fi folosit în siguranță de cei mici, ultimul pas în amenajarea locurilor de joacă va consta în turnarea covorului de cauciuc, multistrat. Zilele următoare, după ce vremea se va îmbunătăți se va turna al doilea covor de cauciuc antitraumă la locurile de joacă din Portul Tomis și strada Dunării și primul strat la cel de la intersecția străzilor Soveja și Cumpenei. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: