Connect with us

Administratie

(document) Comuna Peștera, contract de 11 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Comuna Peștera a semnat un contract de 11 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare, conform proiectului Servicii de proiectare și execuție de lucrări pentru „CONSTRUCŢIA REŢELEI PUBLICE DE APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PEŞTERA, JUDEŢUL CONSTANŢA”.

Conform documentului postat, luni, 28 ianuarie a.c., pe pagina e-licitatii-ro, contractul semnat se referă la întocmirea de servicii de proiectare si execuție de lucrări pentru proiectul administrației locale din Peștera denumit „CONSTRUCŢIA REŢELEI PUBLICE DE APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PEŞTERA, JUDEŢUL CONSTANŢA”, in conformitate cu caietele de sarcini si studiul de fezabilitate.

Scopul acestei investiţii este crearea unei infrastructuri adecvate ce va deservi populaţia localităţii Peştera, prin asigurarea accesului la reţelele de utilităţi publice (reţeaua de canalizare menajeră), conform specificațiilor din Caietul de Sarcini.

Prin aceasta investitie, in localitatea Pestera, se propun a se executa in cadrul sistemului de canalizare urmatoarele lucrari:

– Racorduri individuale – 532 buc;
– Retea de canalizare menajera – 21.465 m;
– Subtraversari cursuri de apa (100 m) si drum judetean (76 m);
– Camine de vizitare – 467 buc;
– Statii pompare ape uzate – 7 buc;
– Conducte de refulare – 3140 m;
– Subtraversari cursuri de apa si drum judetean pt conducte de refulare – 185 m;
– Statie de epurare 213 mc/zi.

În ceea ce privește valoarea totală a achiziției, aceasta se ridică la suma de 11.896.844,22 lei.

Valoarea estimată a investiției a fost de 11.926.535,00 lei fără TVA si este compusa după cum urmează:

Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului – 115.810 lei din care:

 • Drum de acces la S.E. – 93.760 lei
 • Alimentare cu apa potabila S.E. – 22.050 lei

Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica – 257.349 lei din care:

 • Documentatii tehnice necesare in vederea obtinerii avizelor/acordurilor/autorizatiilor – 33.650 lei
 • Verificarea tehnica de calitate a proiectului tehnic si a detaliilor de executie – 16.825 lei
 • Proiect tehnic si detalii de executie – 173.224 lei
 • Asistenta tehnica din partea proiectantului – 33.650 lei

Cheltuieli pentru investiţia de bază – 11.216.766 lei din care:

 • Construcţii şi instalaţii – 9.561.251 lei
 • Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale – 64.225 lei
 • Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj – 1.591.290 lei

Organizare de santier – 308.568 lei din care:

 • Lucrari de constructii si instalatii aferente OS – 277.711 lei
 • Cheltuieli conexe OS – 30.857 lei

Cheltuieli pentru darea in exploatare – 28.042,00 lei din care:

 • Probe tehnologice si teste – 28.042,00 lei

NOTĂ! Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute precizată în devizul general aferent obiectivului de investiții, acestea putând fi accesate, dupa caz, în funcție de necesități, prin modificarea contractului în condițiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Iată documentul:

Download (PDF, 71KB)

 

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Făgădău îi invită pe constănțeni la o tochitură și o plăcintă dobrogeană

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța organizează în data de 14 noiembrie 2019, cu ocazia „Zilei Dobrogei”, un eveniment festiv în 5 spații de întâlnire a vârstnicilor din municipiul Constanța.

Astfel, începând cu ora 11:00, toți constănțenii sunt invitați la o tochitură și o plăcintă dobrogeană în următoarele locații:

– Pavilion Piațeta Badea Cârțan;

– Pavilion Parc Casa de cultură;

– Pavilion Parc Tomis II;

– Pavilion CET;

– Piațeta FAR.

Pentru a se putea bucura toți constănțenii de bucatele alese, pentru etnicii musulmani tochitura va fi preparată cu carne de curcan și pui. Atmosfera va fi întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Zeci de orașe din România, cu bugetele pe butuci. Orban promite alocări de fonduri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții Asociației Orașelor din România au fot invitați la Palatul Victoria pentru o întrevedere cu prim-ministrul României Ludovic Orban. La întâlnire a luat parte și ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, precum şi șeful Cancelariei Ionel Dancă. Din delegația AOR au făcut parte Mădălin Ady Teodosescu, președinte AOR și primar al orașului Balș, Ionel Chiriță, președinte executiv, vicepreşedinţi şi alţi primarii din conducerea asociaţiei. Asociația Orașelor din România a subliniat, în dialogul cu prim-ministrul Ludovic Orban, că este hotărâtă să fie în continuare partener activ în realizarea de proiecte de acte normative, în beneficiul colectivităților locale, știut fiind faptul că dispunem de o expertiză și de profesioniști locali care trebuie să fie luați în seamă și folosiți de Guvern pentru experiența lor.

După întâlnire, Ionel Chiriță a declarat a fost o discuție aplicată, în care dorințele noastre au fost puse în practică, în sensul că orașele care nu reușit să aibă bani până la sfârșitul anului îi vor primi.

„Promisiunile pentru anul viitor sunt destul de bune, în sensul că în noul exercițiu financiar cotele pe care le-am cerut vor fi puse în aplicare”, a spus Ionel Chiriță, președinte executiv AOR.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că în momentul de faţă sunt 43 de oraşe care nu mai dispun de bani de salarii şi nici de funcţionare, dar urmează să primească fonduri la rectificarea bugetară.

„La asociaţia oraşelor mi-au spus foarte clar că 43 de localităţi nu au bani să termine bugetul. O să le dăm prin intermediul ordonanţei de urgenţă de rectificare, de aia am demarat discuţiile cu asociaţiile autorităţilor locale, ca să ştim foarte clar cum prevedem sume care să le permită să închidă anul. Sunt 43 de oraşe care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de funcţionare, pot să rămână fără lumină pe străzi, nu mai au bani să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi, că au fost transferate anul acesta la localităţi fără să le transfere şi resursele financiare”, a spus Orban, la România TV, potrivit Agerpres.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Campania „Curățăm Constanța Noastră”. Romii, voluntari la acțiuni de igienizare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Campania „Curățăm Constanța Noastră” continuă și în luna noiembrie, notează Primăria Constanța. Astfel, 70 de voluntari de la Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” Constanța au răspuns demersului inițiat de Primăria Municipiului Constanța. La acțiunea de igienizare organizată pe strada Viorelelor din cartierul KM 5 au participat și reprezentanți ai Direcției Generale Poliția Locală, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și ai societății de salubrizare.

„Sute de saci de gunoi s-au strâns în urma acțiunii de ecologizare. Toți voluntarii au primit echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității. Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au înțeles că doar prin contribuția fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: