Connect with us

Societate

”Logodnă relativă” – Premieră la Teatrul de Stat Constanța

Published

on

Logodna relativa afis

Teatrul de Stat Constanța deschide anul 2023 cu PREMIERA spectacolului „LOGODNĂ RELATIVĂ”, în regia lui Iulian ENACHE, programată în datele de 13 și 14 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A.

Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie.

„Logodnă relativă” (titlul original Relatively Speaking) este o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse.

Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și, într-un mod paradoxal, o imagine optimistă și pozitivă.

Piesa lui Alan Ayckbourn, este unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului britanic și a fost montată la numeroase teatre din Marea Britanie și din SUA, având mai multe ecranizări și adaptări pentru televiziune.

Scenografia este semnată Gabi ALBU, iar asistent de scenografie este Ruxandra BOBLEAGĂ. Muzica a fost compusă de Adrian MIHAI, iar lighting design-ul îi aparține lui Alexandru BIBERE. Traducerea textului poartă semnătura Irinei VELCESCU.

Distribuția este următoarea: Cristiana LUCA, Laura CRĂCIUN, Florin AIOANE, Lucian PAVEL.

*****

Iulian ENACHE este actor al Teatrului de Stat Constanța, licențiat al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A absolvit și un master de regie la aceeași instituție de învățământ, iar în această calitate, de regizor, a mai realizat la Teatrul de Stat Constanța spectacolele „Titanic Orchestra” de Hristo Boicev și „Niște… năroji” după Marin Sorescu,  precum și alte producții în mediul independent.

*******

”Vă reamintim că spectacolele Teatrului de Stat Constanța se desfășoară în Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. Biletele pentru toate spectacolele programate pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Teatrului de Stat Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!