Conecteaza-te cu noi

Politica

Lovitură dură pentru Poliția Rutieră. Radarele nu mai pot fi ascunse, ci ținute la vedere, în mașini inscripționate

Published

on

Poliția Rutieră a primit astăzi o lovitură din partea Camerei Deputaților. Concret, un proiect de lege aflat în comisiile parlamentare prevede interzicerea utilizării dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive ale Poliției Rutiere. Practic, polițiștii nu vor mai putea ascunde radarele în mașini care nu sunt inscripționate cu Poliția. Proiectul a primit, astăzi, raport favorabil, cu patru abțineri, din partea Comisiei de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, după ce, inițial, a fost adoptat tacit de Senat. Autovehiculele pe care sunt instalate dispozitivele radar pot fi utilizate staționar sau în mișcare.

Constatarea contravențiilor şi aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat de către polițiștii de frontieră. Polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri şi însemne distinctive, mai stipulează proiectul.

Constatarea contravențiilor cu privire la faptele care încalcă dispozițiile privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de constatare a contravenției. Proiectul mai prevede interzicerea constatării contravențiilor cu privire la faptele care încalcă dispozițiile privind limitele de viteză dacă autovehiculele şi dispozitivele de măsurare a vitezei nu sunt poziționate vizibil şi nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

Ministerul de Interne se opune.

Advertisement

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions