Connect with us

Administratie

Lumina. Avertisment pentru locuitori: Vor fi aplicate amenzi drastice pentru aruncarea deșeurilor în zone nepermise

Published

on

Primăria comunei Lumina îi informează pe cetățeni că, în ciuda apelului la cetățeni nu mai arunce deșeuri în zone nepermise, mulți au ignorat mesajul și și-au continuat prostul obicei. Drept urmare, Primăria Lumina a fost amendată de reprezentanții Gărzii de Mediu, care au identificat pe raza comunei mai multe terenuri transformate în gropi neautorizate de deșeuri (umplute cu gunoi sau moloz). De ceea, conducerea autorității locale a decis ca Poliția Locală să intensifice controalele și să monitorizeze atent toate zonele din comună unde sunt aruncate deșeuri ilegale și să aplice amenzi drastice.

„Stimati cetățeni,

Încă de la preluarea noului mandat, curățenia în comuna Lumina a fost pe lista de priorități și am desfășurat o serie de campanii și activități ce au avut ca obiectiv salubrizarea comunei și a zonelor vulnerabile din localitate.

Anual autoritățile locale sunt nevoite să ecologizeze diverse zone din comună, unde o parte din locuitori înțeleg să arunce diferite tipuri de deșeuri, chiar dacă acest lucru este interzis.

Advertisement

Am lansat de-a lungul timpului o serie de apeluri către locuitori cu privire la aruncarea deșeurilor în zone nepermise și am cerut sprijinul tuturor cetățenilor ce dețin informații care pot duce la identificarea celor care încalcă prevederile legale în vigoare.

În ciuda tuturor acestor apeluri există în continuare oameni care aruncă deșeuri în locuri nepermise. În acest sens doresc să vă informez că instituția noastră a fost amendată de reprezentanții Gărzii de Mediu, care au identificat pe raza comunei Lumina mai multe terenuri transformate în gropi neautorizate de deșeuri (umplute cu gunoi sau moluz).

Pentru că plata acestei amenzi este făcută de fapt din banii încasați de la contribuabilii din localitate, în cursul zilei de azi am decis, în cadrul unei ședințe cu Poliția Locală, ca agenții serviciului să intensifice controalele de pe raza comunei, să monitorizeze atent toate zonele din comună unde sunt aruncate deșeuri ilegale și să aplice amenzi drastice pentru descurajarea unui astfel de comportament.

Astfel de comportament nu mai poate fi tolerat iar persoanele care vor fi surprinse încălcând dispozițiile legale ân vigoare vor fi amendate.

PE ACEASTĂ CALE DORESC SĂ VĂ REAMINTESC CĂ ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE HCL 85/26.03.2015 ARUNCAREA DE DEȘEURI ÎN LOCURI NEPERMISE PE RAZA COMUNEI LUMINA CONSTITUIE CONTRAVENȚIE SI SE PEDEPSEȘTE CU AMENDĂ:

Advertisement

– Pentru persoane fizice între 400 si 800 de lei;

– Pentru persoane juridice între 1500 si 2500 de lei;

Mai mult decât atât, invit cetățenii comunei să se implice activ în păstrarea unei comune curate. Astfel dacă sunteți martori sau surprindeți persoane care depozitează sau aruncă ilegal deșeuri de orice fel ne puteți sesiza utilizând una din opțiunile de mai jos:

Telefonic: 0733449753 (Serviciul Politia Locala)

Pagina de Facebook a Primariei [ mesaj privat pe https://m.me/comuna.lumina ]

Advertisement

Formularul de petitii si sesizari online (aici https://www.primaria-lumina.ro/raportari-probleme/ )“, informează primarul comunei, Dumitru Chiru.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement