Actual

MAI: 13.500 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt la datorie și pot interveni în sprijinul populației

mart. 23, 2018 Mihaela Tîrpan

Avertizările hidrometeorologice de Cod Galben și Portocaliu ce vizează ninsori abundente și viscol pentru județele din sudul și sud-estul țării au mobilizat efectivele Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și pot interveni, în contextul manifestării fenomenelor severe.

Astfel, peste 13.500 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt la datorie cu peste 5.800 de mijloace tehnice pentru a veni în sprijinul populației. În funcție de evoluția vremii, nivelul de mobilizare poate fi ridicat astfel încât să se intervină cu operativitate în orice situație.

Conform măsurilor dispuse la ședința comandamentului de iarnă care a avut loc joi, 22 martie, la sediul MAI, condusă de ministrul Afacerilor Interne au fost activate Centrele județene de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru 14 județe și Municipiul București, iar în alte 15 județe au fost activate grupele operative.

De asemenea, s-a realizat o primă dislocare de echipaje cu mijloace tehnice din județele care nu se află sub avertizări, către cele unde se manifestă fenomenele meteorologice de vreme severă (5 autospeciale de tractare, 5 autoșenilate, 3 autofreze și 3 autospeciale de transport personal și victime multiple).
La acest moment, a fost închis preventiv și se acționează pentru deszăpezire tronsonul București – Drajna al Autostrăzii A2.

Pe majoritatea drumurilor naționale și județene din zonele aflate sub avertizare circulația se desfășoară în condiții de iarnă, 8 drumuri județene fiind închise. Situația stării drumurilor este în dinamică și este comunicată periodic de către Centrul Infotrafic al Poliției Române și Ministerul Transporturilor. (comunicat de presă MAI)

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!