Actual

Porturile Midia și Mangalia au fost închise

mart. 23, 2018 Mihaela Tîrpan

În contextul avertizărilor hidrometeorologice de Cod Galben și Portocaliu ce vizează ninsori abundente și viscol pentru județele din sudul și sud-estul țării, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate încă de ieri pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență care pot interveni în contextul manifestării fenomenelor severe.

În ceea ce privește traficul maritim și fluvial – Bara Sulina și Porturile Midia și Mangalia sunt închise, iar traficul fluvial se desfășoară cu restricție de viteză din cauza creșterii nivelului Fluviului Dunărea, anunță Biroul de presă al MAI.

De asemenea, traficul cu feribotul prin PTF Turnu Măgurele este închis din cauza condițiilor meteo, iar în PTF Bechet traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mică de 3,5t, acestea fiind redirecționate prin PTF Calafat.

Situația este centralizată și monitorizată permanent la Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, completat cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele meteo severe.

 

Comments

comments