Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Mai multe mașini au fost vandalizate în cartierul Consilieri din Constanța

Published

on

masina vandalizata

În cursul nopții trecute, mai multe autoturisme parcate în cartierul Consilieri din municipiul Constanța s-au ales cu pneurile dezumflate. Pe parbrizele mașinilor a fost postat un mesaj prin care șoferilor li se spune că nu este nu este vorba despre ei, ci despre mașinile lor: ”Consumatorul tău de benzină ucide!”.

”Am dezumflat una sau mai multe dintre roțile dumneavoastră. Ești furios, dar nu o lua personal. Nu este despre tine, este despre mașina ta. Am făcut asta pentru că traversarea în zonă urbană cu vehiculul tău masiv are multe consecințe pentru ceilalți. Companiile auto încearcă să ne convingă că avem nevoie de mașini mari. Dar SUV-urile și 4×4-urile sunt un dezastru pentru climat. SUV-urile sunt a doua cea mai mare cauză a măririi globale în emisii de dioxid de carbon în ultimul deceniu – mai mult decât industria de aviație.

Lumea este într-o poziție de urgență climatică. Potrivit ONU, milioane de oameni deja mor din cauza schimbării climate în inundații, uragane, secete, foamete. Până acum, asupra ta, impacturile au fost minime. Avem nevoie de acțiuni urgente să reducem emisiile imediat. Luăm măsuri proprii pentru că guvernul și politicienii nu vor. Chiar dacă nu-ți pasă de oamenii la distanță de tine, există consecințe și pentru vecini. SUV-urile poluează aerul mai mult decât mașinile mai mici. SUV-urile omoară oameni mai mult în ciocniri. SUV-urile nu sunt necesare, dar sunt pură vanitate. De aceea am luat această acțiune. Nu vei avea nicio dificultate traversând prin mers, ciclism sau transport public. Ai hibrid sau electric? Și acestea poluează, sunt periculoase și creează congestie în trafic!”

bilet masina vandalizata

Deocamdată nu se știe cine sunt autorii acestei fapte.

Iată ce spun reprezentanții Biroului de presă al  IPJ Constanța:

La data de 9 februarie a.c., în jurul orei 8.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța- Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Havana, s-ar fi produs distrugeri la nivelul pneurilor de la mai multe autoturisme.

Polițiștii deplasați la fața locului au constat că, în perioada 8-9 februarie a.c., în intervalul orar 21.00-8.00, persoane necunoscute au provocat dezumflarea pneurilor mai multor autoturisme situate pe străzile Havana și Belvedere.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și desfășoară activități pentru identificarea persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii.

Sursa foto:  FocusPress

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions