Conecteaza-te cu noi
SEAS

Justitie

Mai puțin de 10% dintre pușcăriașii de la Poarta Albă lucrează

Published

on

În cursul zilei de azi, pe pagina sa de facebook, ministrul Justiției, Tudorel Toader posta un anunț potrivit căruia a solicitat detalii de la Administrația Națională a Penitenciarelor referitoare la numărul deținuților apți de muncă.

De asemenea, ministrul mai dorește să știe domeniile în care aceștia sunt pregătiți să muncească, disponibilitatea lor de a munci în afara penitenciarelor dar și repartiția pe fiecare penitenciar. El spune că a cerut aceste detalii în vederea unei mai bune reintegrări sociale, precum şi a valorificării potenţialului uman existent în penitenciare.

”Ulterior, în condiţiile legii, pe bază unui contract de prestări servicii, deţinuţii vor putea presta diferite activităţi lucrative.
Se va asigura suplimentarea schemei de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor.”, a postat ministrul Tudorel Toader.

Am vrut să știm cum stau lucrurile în Penitenciarul Poarta Albă, unde la acest moment se află 1.117 deținuți, motiv pentru care am luat legătura cu purtătorul de cuvânt Gabi Botezan. El ne-a spus că azi au ieșit la muncă aproximativ 100 de deținuți.

”Lucrează muncă necalificată, fac lucrări agricole, sapă șanțuri și fac lucrări de igienizare”, ne-a spus Botezan.

Un calcul elementar ne arată că doar 10% dintre pușcăriași au ales să muncească, în vreme ce restul stau și așteaptă să treacă timpul pentru a se elibera. Gabi Botezan ne-a asigurat însă că lucrurile nu stau chiar așa pentru toți.

”Or fi și deținuți care stau și se uită la televizor. Dar să știți că mulți dintre ei au activități zilnice. Apelează la bibliotecă și li se aduc cărți pentru a citi, unii desfășoară activități religioase sau culturale.”

El însă nu a negat faptul că ar putea fi mai mulți cei care lucrează, atât pentru a le trece altfel timpul, cât și pentru a aduna ceva bani pentru momentul în care se vor elibera.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions