Connect with us

Societate

Mâine nu se țin cursuri. Elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Educației

Published

on

Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

În România, Ziua Educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.

Tot în octombrie, va fi și prima vacanță școlară. Mai exact, vacanța de toamnă pentru toți elevii se va desfășura în perioada 24-30 octombrie.

Precizăm că și CT BUS a anunțat faptul că miercuri se suspendă traseele școlare – E1, E2 și E3.

”Măsura a fost luată deoarece cu ocazia Zilei Internaționale a Educației nu se desfășoară cursuri în învățământul preuniversitar.

Le urăm tuturor dascălilor, fie ei educatori, învățători sau profesori, un călduros ,,La mulți ani!”, sănătate și le mulțumim pentru eforturile depuse pentru educația tuturor copiilor!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al CT BUS.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!