Conecteaza-te cu noi

Societate

Mamografii gratuite în județul Constanța. Vezi localitățile în care se pot efectua

Published

on

În luna octombrie, echipa medicală revine cu Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a IRO Iași, dotată cu mamograf digital, în județul Constanța.

Femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău).

Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 48-50 de mamografii! Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie! Expunerea durează în medie 8-10 minute.

Din luna octombrie, femeile din județul Constanța care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite, cu dublă citire, la Spitalul Orășenesc Hârșova, telefon ‪0758.343.231 sau ‪0768.510.731, de luni până vineri, între orele ‪9.00-15.00.

Advertisement

Spitalul Orășenesc Hârșova este singurul din județul Constanța intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul ONCOFEM. Programul se derulează până în decembrie 2023, iar echipa medicală își propune să ajungă în cât mai multe localități din cele 12 județe vizate de proiect.

În luna octombrie, echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie Iași revine în județul Constanța și  are programate testări gratuite în următoarele zile:

 • 4 octombrie – Tuzla, în curtea Primăriei
 • 5 octombrie – Techirghiol, în fața Sălii de Sport
 • 6 octombrie – Topraisar, la Căminul Cultural
 • 11 și 12 octombrie – Murfatlar, în fața Sălii de Sport
 • 13 octombrie – Poarta Albă, în fața Căminului Cultural
 • 18 și 19 octombrie – Cernavodă, în fața Primăriei
 • 20 octombrie – Medgidia, în fața Complexului Sportiv ”Iftimie Ilisei”

Criterii pentru a beneficia de mamografie digitală gratuită:

 • vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi;
 • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
 • fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
 • nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni;
 • au reședința în unul din cele 12 județe vizate de proiect.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions