Actual

Mâine, zi importantă pentru noii pirotehnicieni constănţeni

mart. 15, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de mâine, de la ora 10.00, la sediul Inspectoratulului Teritorial de Muncă Constanţa, pe strada Decebal, nr. 13 C se va desfăşura examinarea în vederea autorizării în meseria de pirotehnician.  Pe site-un instituţiei nu se menţionează nimic altceva despre acest examen.  Tocmai de aceea, am luat legătura cu directorul ITM, Eugen Bola, care ne-a explicat ce este cu acest examen.

Despre existenţa pirotehnicienilor ştie toată lumea, fie că este vorba despre cei angajaţi la ISU Dobrogea, adică militari, fie despre cei angajaţi la firme private, lucrători la cariere sau care au ca obiect de activitate jocurile de artificii. Şi cei care sunt prezenţi la nunţi, de exemplu, pentru focuri de artificii, sunt autorizaţi.

“Cei care execută aceste focuri de artificii trebuie să aibă carnet de pirotehnician. Singurul centru unde se face pregătirea de specialitate se află la Petroşani, iar ulterior finalizării cursurilor se face autorizarea de către ITM şi de către Poliţie. Adică la noi se organizează un concurs, iar apoi cei care îl câştigă primesc autorizaţie în meseria de pirotehnician, care este vizată şi de Poliţie.”, ne-a explicat directorul ITM, Eugen Bola.

Rămâne de căzut câte persoane se vor prezenta mâine şi câte vor şi lua examenul în vederea autorizării.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!