Connect with us

Stiri

Mamaia va fi (?) o stațiune civilizată

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi s-a desfășurat ședința Consiliului Local Constanța. Lucrările nu au avut loc la sala Prefecturii sau la hotelul Malibu, cum se organizau odinioară, ci la Mamaia, într-o parcare supraetajată, inaugurată astăzi. Aceasta este amplasată în apropierea Cazinoului și este o clădire înaltă, cu șapte etaje. Clădirea-parcare dispune de câteva sute de locuri de parcare (394), care în acest an vor fi gratuite. Să revenim, însă, la ședința de consiliu, la care au răspuns doar 15 consilieri locali din 27. Dar cum au fost mai mult de jumătate dintre ei prezenți, aceasta s-a putut desfășura. Scurt și cuprinzător. Pe ordinea de zi a lucrărilor s-au aflat numai 4 proiecte de hotărâre, iar primul dintre ele a fost retras. Au mai rămas trei, care au fost votate extrem de repede. Consilierii locali au adoptat regulamentul privind desfășurarea activităților comerciale în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. Documentul cuprinde mai multe norme ce reglementează detalii privind unitățile comerciale din zonele respective, începând cu aspectul teraselor și al restaurantelor, al magazinelor și hotelurilor.

Au fost introduce reguli solide

Primarul interimar, Decebal Făgădău, a precizat că noul regulament stabilește echilibru și ordine în stațiune. Conform acestuia, vor fi interzise toate activitățile de comerț ambulant sau activitățile dezorganizate. „Nu veți mai vedea hărmălaie, haos, ponei, foarte multe biciclete, triciclete, masinuțe sau minicar pe promenadă. Totul va fi mult mai aerisit”, a spus Făgădău. Reguli stricte vor exista și în privința aspectului unităților comeciale. Pentru exemplificare, trebuie să știți că, potrivit acestora, în Mamaia nu ar mai trebui să existe plante decorative din material plastic, de o urâțenie teribilă. De asemenea, nu se va mai putea comercializa alcool, porumb fiert, alimente perisabile sau neambalate pe plajă. Documentul reglementează și nivelul de zgomot permis în cazul unităților turistice și de alimentație publică. Pentru a putea măsura nivelul decibelilor muzicii care se aude din boxe, Poliţia Locală a fost dotată cu sonomentru clasa A. De asemenea nu vor mai fi permise tarabele de comercializare a ochelarilor de soare, vor dispărea poneii, iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, în puncte clar delimitate ale staţiunii.  Centrele de închiriere a bicicletelor vor fi reduse numeric.

Comments

comments

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: