Connect with us

Stiri

Mamaia va fi (?) o stațiune civilizată

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi s-a desfășurat ședința Consiliului Local Constanța. Lucrările nu au avut loc la sala Prefecturii sau la hotelul Malibu, cum se organizau odinioară, ci la Mamaia, într-o parcare supraetajată, inaugurată astăzi. Aceasta este amplasată în apropierea Cazinoului și este o clădire înaltă, cu șapte etaje. Clădirea-parcare dispune de câteva sute de locuri de parcare (394), care în acest an vor fi gratuite. Să revenim, însă, la ședința de consiliu, la care au răspuns doar 15 consilieri locali din 27. Dar cum au fost mai mult de jumătate dintre ei prezenți, aceasta s-a putut desfășura. Scurt și cuprinzător. Pe ordinea de zi a lucrărilor s-au aflat numai 4 proiecte de hotărâre, iar primul dintre ele a fost retras. Au mai rămas trei, care au fost votate extrem de repede. Consilierii locali au adoptat regulamentul privind desfășurarea activităților comerciale în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. Documentul cuprinde mai multe norme ce reglementează detalii privind unitățile comerciale din zonele respective, începând cu aspectul teraselor și al restaurantelor, al magazinelor și hotelurilor.

Au fost introduce reguli solide

Primarul interimar, Decebal Făgădău, a precizat că noul regulament stabilește echilibru și ordine în stațiune. Conform acestuia, vor fi interzise toate activitățile de comerț ambulant sau activitățile dezorganizate. „Nu veți mai vedea hărmălaie, haos, ponei, foarte multe biciclete, triciclete, masinuțe sau minicar pe promenadă. Totul va fi mult mai aerisit”, a spus Făgădău. Reguli stricte vor exista și în privința aspectului unităților comeciale. Pentru exemplificare, trebuie să știți că, potrivit acestora, în Mamaia nu ar mai trebui să existe plante decorative din material plastic, de o urâțenie teribilă. De asemenea, nu se va mai putea comercializa alcool, porumb fiert, alimente perisabile sau neambalate pe plajă. Documentul reglementează și nivelul de zgomot permis în cazul unităților turistice și de alimentație publică. Pentru a putea măsura nivelul decibelilor muzicii care se aude din boxe, Poliţia Locală a fost dotată cu sonomentru clasa A. De asemenea nu vor mai fi permise tarabele de comercializare a ochelarilor de soare, vor dispărea poneii, iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, în puncte clar delimitate ale staţiunii.  Centrele de închiriere a bicicletelor vor fi reduse numeric.

Comments

comments

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: