Connect with us

Politica

Maneaua lui Guță, la analiza unui ales județean din Constanța: “Fiecare trandafir votat, un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

De două zile, jurnalele tv și instituțiile de presă au luat la puricat versurile melodiei manelistului Nicolae Guță. Așa a făcut și consilierul județean PNL din Constanța, George Sergiu Niculescu. Acesta spune, într-o postare pe Facebook, faptul că “orice trandafir votat a însemnat un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă, un alt contract păgubos sau un spațiu verde condamnat la betoane”. Mai mult, Niculescu face o paralelă între versul “Arde flacăra în torță, PSD este o forță” și ruinele din Constanța, respectiv a promisiunilor electorale rămase doar scrise în pliantele ofertite alegătorilor în perioada campaniilor de promovare de dinaintea alegerilor. Totodată, consilierul județean găsește, prin această analiză, și un bun prilej de a le cere constănțenilor cu drept de vot să se prezinte la urne pe 26 mai, atunci când sunt programate alegerile europarlamentare.

Vă lăsăm să citiți mesajul postat de liberalul Niculescu pe Facebook și să vă faceți propria analiză:

Hitul electoral, interpretat de manelistul Nicolae Guță “Magnificul”, intitulat “Victorie PSD”, rezumă, în linii clare, ce înseamnă guvernarea PSD și mai ales programul lor în ceea ce privește viitorul acestei țări.
😎La prima vedere, putem să judecăm această manea într-un mod superficial, dar eu cred că, de fapt, mesajul pe care îl transmite “Magnificul” este unul mult mai profund. Spre exemplu, emisiunea ”România, te iubesc” care a făcut referire la litoralul românesc, a scos la iveală înțelesul versului „De vrei gustul fericirii/ Ştampilează trandafirii”. Noi, cei din Constanța, înțelegem foarte bine acest lucru. Fiecare trandafir votat a însemnat un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă, un alt contract păgubos sau un nou spațiu verde condamnat la betonare. Pentru actualul primar, faptele de ieri sunt greu de recunoscut astăzi, mai ales când ai de-a face cu un haos în interiorul căruia este responsabil să facă ordine, un haos în care probabil doar valurile mării vor mai face dreptate într-o zi. 
🔥Să mergem mai departe: “Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă”. În Constanța, vedem că, de aproape 20 de ani, arde torța PSD-ului deasupra ruinelor orașului, în timp ce actualul primar ne arată forța sa, aceea de a face promisiuni electorale fără a le respecta, forța de a condamna acest oraș la stagnare, forța de a menține la stadiul de paragină un simbol al acestui oraș: Cazinoul. 
👀 Prezența unor forțe malefice, extraterestre, aparținând statului, pardon, universului paralel, este subliniată în următorul vers. Dar stați liniștiți, ei pot fi opriți doar cu ajutorul lor, al PSD-iștilor: “Marţienii de-ar veni/ Și tot nu ne pot opri”
🗣Ce nu spune Guță “Magnificul” în acest imn electoral, este că pe 26 Mai, nu este nevoie să vină marțienii pentru a-i opri, ci este suficientă prezența românilor cinstiți la urne, ca să arate PSD-ului cum arată un cetățean informat și hotărât în a produce o schimbare. 
👍Da, din 26 Mai, România si Constanța merită mult decât PSD!

Comments

comments

Politica

Mai mulți membri ai Biroului Politic al ALDE Constanța, maziliți!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma analize efectuate de către Biroul Politic Central al ALDE în baza rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare din luna mai 2019 de către unele filiale ALDE din România, s-a luat decizia conform statutului ALDE de desfiinţare sau reorganizare a unor structuri teritoriale de conducere – Birouri Politice Teritoriale ALDE din anumite filiale, printre care şi Filiala ALDE Constanţa. Preşedintele filialei ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, în urma analizei efectuate asupra Organizaţiilor Locale ALDE din judeţul Constanţa, analiză care a avut la bază principii fundamentale pentru consolidarea filialei ALDE, acestea fiind: rezultatul obţinut, performanţa, profesionalismul, meritocraţia şi implicarea, a luat decizia reorganizării filialei prin remanierea din birou a unor membri, care au obţinut rezultate modeste sau nu s-au implicat corespunzător în toată această perioadă în activitatea politică la nivel judeţean şi cooptarea membrilor care au obţinut rezultate şi doresc să-şi asume mai departe candidatura la nivel local ori teritorial sub egida ALDE.

Senatorul Ion Popa a propus către Biroului Politic Central – BPC validarea noii structuri teritoriale de conducere, dar şi o nouă organigramă pentru pregătirea şi desfăşurarea campaniei electorale la nivelul judeţului Constanţa pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a candidatului ALDE, Călin Popescu-Tariceanu, preşedintele ALDE România.

Contactat telefonic de Ordinea, președintele Organizației Municipale Constanța a ALDE, Gabriel Daraban, a declarat că printre cei remaniați nu se numără niciun ales local al partidului, ci doar simpli membri.

Amintim că, la nivelul județului Constanța, ALDE a obținut 11.596 voturi, adică 3,70%. În urma acestor rezultate, în prima ședință de analiză a alegerilor, Călin Popescu Tăriceanu a tăiat în carne vie. Nu mai puțin de 37 de filiale județene și birourile de conducere au fost desființate. Deși Constanța a obținut doar 3,70% din voturi, adică mult sub pragul electoral de 5%, se vede că la nivelul filialei din Constanța nu s-a operat prea mari schimbări.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Barna, candidatul Alianței 2020 USR PLUS la prezidențiale. Cioloș – prim-ministru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile dintre USR și PLUS pentru desemnarea candidatului comun la alegerile prezidențiale s-au încheiat. Potrivit unor surse din USR citate de g4media.ro, președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat astăzi candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale din această toamnă. Pe de altă parte, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost desemnat candidatul Alianței la funcția de prim-ministru. Informațiile au fost confirmate de reprezentanți ai USR pentru Ordinea.ro.

Recent, Congresul USR a decis ca Dan Barna să fie candidatul la prezidențiale. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate, Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu 3 voturi, potrivit anunțului făcut de Cătălin Drulă. Din totalul de 492 de voturi exprimate, 26 au fost nule.

“Este funcție în statul român care este mai importantă decât toate celelalte. Președinția României. Și dacă este o funcție care are mai mare nevoie de o parte din ADN-ul USR, de curajul, puterea de acțiune și elanul USR, aceasta este funcția de Președinte al României. Suntem singura forța politică din România care are o viziune și care a arătat că este dispusă să meargă mai departe. Vă cer doar să aveți încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes și în calitate de candidat la Președinția României. Mulțumesc USR!”, a declarat Barna.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD, proiect BOMBĂ: Pensiile de peste 10.000 de lei, IMPOZITATE CU 90%

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, a depus un proiect de lege prin care propune impozitarea cu 90% a pensiilor de peste 10.000 de lei

„Având în vedere faptul că în România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, bani pe care îi primeşte, conform informaţiilor publice, un fost magistrat, suma din care impozitul reţinut este de doar 7.189 lei, considerăm necesar să aplicăm o supraimpozitare a pensiilor mari”, arată Liviu Marian Pop, în expunerea de motive a proiectului.

Invitat într-o emisiune la România TV, senatorul Pop a explicat că deciziile CCR au creat haos în zona pensiilor… nesimțite, după cum numește fostul ministru al Educației pensiile de peste 10.000 de lei. Din calculele sale, impozitând aceste pensii cu 90% se va face o economie la bugetul de stat de două miliarde de lei anual.

“Vedeți ceea ce s-a întâmpla în ultimii ani cu deciziile CCR care au creat haos pe zona pensiilor nesimțite. Pentru acel prag de 10.000 de lei, se păstrează impozitul de 10%. Pentru pensiile de serviciu sunt vreo 9.000 din care vreo 3.000 depășesc suma de 10.000 de lei. Am luat practica europeană. Pe pensiile speciale se va face o economie de două miliarde anual”, a declarat Liviu Pop la România TV.

El mai vine cu încă o propunere în acest sens. Astfel, Liviu Pop vrea introducerea unui al doilea prag de impozitare, anume cel de 10.000 de lei. Cuantumul din pensie care trece de acest prag va fi impozitat cu nu mai puțin de 90%. El a susținut că banii obținuți ar putea fi folosiți pentru măsuri de protecție socială care să se adreseze comunităților vulnerabile. Practic, pensiile speciale nu vor putea depăși decât cu puțin pragul de 10.000 de lei.

Proiectul de lege a fost depus la Senat și este în perioada de dezbatere publică, înainte de a parcurge procedurile legislative.

Potrivit Codului Fiscal, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. În cazul celor care depășesc acest prag, se aplică un impozit de 10% însă numai pentru suma care trece de 2.000 de lei.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: