Conecteaza-te cu noi

Politica

Maneaua lui Guță, la analiza unui ales județean din Constanța: “Fiecare trandafir votat, un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă”

Published

on

De două zile, jurnalele tv și instituțiile de presă au luat la puricat versurile melodiei manelistului Nicolae Guță. Așa a făcut și consilierul județean PNL din Constanța, George Sergiu Niculescu. Acesta spune, într-o postare pe Facebook, faptul că “orice trandafir votat a însemnat un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă, un alt contract păgubos sau un spațiu verde condamnat la betoane”. Mai mult, Niculescu face o paralelă între versul “Arde flacăra în torță, PSD este o forță” și ruinele din Constanța, respectiv a promisiunilor electorale rămase doar scrise în pliantele ofertite alegătorilor în perioada campaniilor de promovare de dinaintea alegerilor. Totodată, consilierul județean găsește, prin această analiză, și un bun prilej de a le cere constănțenilor cu drept de vot să se prezinte la urne pe 26 mai, atunci când sunt programate alegerile europarlamentare.

Vă lăsăm să citiți mesajul postat de liberalul Niculescu pe Facebook și să vă faceți propria analiză:

Hitul electoral, interpretat de manelistul Nicolae Guță “Magnificul”, intitulat “Victorie PSD”, rezumă, în linii clare, ce înseamnă guvernarea PSD și mai ales programul lor în ceea ce privește viitorul acestei țări.
😎La prima vedere, putem să judecăm această manea într-un mod superficial, dar eu cred că, de fapt, mesajul pe care îl transmite “Magnificul” este unul mult mai profund. Spre exemplu, emisiunea ”România, te iubesc” care a făcut referire la litoralul românesc, a scos la iveală înțelesul versului „De vrei gustul fericirii/ Ştampilează trandafirii”. Noi, cei din Constanța, înțelegem foarte bine acest lucru. Fiecare trandafir votat a însemnat un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă, un alt contract păgubos sau un nou spațiu verde condamnat la betonare. Pentru actualul primar, faptele de ieri sunt greu de recunoscut astăzi, mai ales când ai de-a face cu un haos în interiorul căruia este responsabil să facă ordine, un haos în care probabil doar valurile mării vor mai face dreptate într-o zi. 
🔥Să mergem mai departe: “Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă”. În Constanța, vedem că, de aproape 20 de ani, arde torța PSD-ului deasupra ruinelor orașului, în timp ce actualul primar ne arată forța sa, aceea de a face promisiuni electorale fără a le respecta, forța de a condamna acest oraș la stagnare, forța de a menține la stadiul de paragină un simbol al acestui oraș: Cazinoul. 
👀 Prezența unor forțe malefice, extraterestre, aparținând statului, pardon, universului paralel, este subliniată în următorul vers. Dar stați liniștiți, ei pot fi opriți doar cu ajutorul lor, al PSD-iștilor: “Marţienii de-ar veni/ Și tot nu ne pot opri”
🗣Ce nu spune Guță “Magnificul” în acest imn electoral, este că pe 26 Mai, nu este nevoie să vină marțienii pentru a-i opri, ci este suficientă prezența românilor cinstiți la urne, ca să arate PSD-ului cum arată un cetățean informat și hotărât în a produce o schimbare. 
👍Da, din 26 Mai, România si Constanța merită mult decât PSD!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions