Connect with us

Politica

Maneaua lui Guță, la analiza unui ales județean din Constanța: “Fiecare trandafir votat, un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De două zile, jurnalele tv și instituțiile de presă au luat la puricat versurile melodiei manelistului Nicolae Guță. Așa a făcut și consilierul județean PNL din Constanța, George Sergiu Niculescu. Acesta spune, într-o postare pe Facebook, faptul că “orice trandafir votat a însemnat un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă, un alt contract păgubos sau un spațiu verde condamnat la betoane”. Mai mult, Niculescu face o paralelă între versul “Arde flacăra în torță, PSD este o forță” și ruinele din Constanța, respectiv a promisiunilor electorale rămase doar scrise în pliantele ofertite alegătorilor în perioada campaniilor de promovare de dinaintea alegerilor. Totodată, consilierul județean găsește, prin această analiză, și un bun prilej de a le cere constănțenilor cu drept de vot să se prezinte la urne pe 26 mai, atunci când sunt programate alegerile europarlamentare.

Vă lăsăm să citiți mesajul postat de liberalul Niculescu pe Facebook și să vă faceți propria analiză:

Hitul electoral, interpretat de manelistul Nicolae Guță “Magnificul”, intitulat “Victorie PSD”, rezumă, în linii clare, ce înseamnă guvernarea PSD și mai ales programul lor în ceea ce privește viitorul acestei țări.
😎La prima vedere, putem să judecăm această manea într-un mod superficial, dar eu cred că, de fapt, mesajul pe care îl transmite “Magnificul” este unul mult mai profund. Spre exemplu, emisiunea ”România, te iubesc” care a făcut referire la litoralul românesc, a scos la iveală înțelesul versului „De vrei gustul fericirii/ Ştampilează trandafirii”. Noi, cei din Constanța, înțelegem foarte bine acest lucru. Fiecare trandafir votat a însemnat un nou bloc ridicat, o altă retrocedare dubioasă, un alt contract păgubos sau un nou spațiu verde condamnat la betonare. Pentru actualul primar, faptele de ieri sunt greu de recunoscut astăzi, mai ales când ai de-a face cu un haos în interiorul căruia este responsabil să facă ordine, un haos în care probabil doar valurile mării vor mai face dreptate într-o zi. 
🔥Să mergem mai departe: “Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă”. În Constanța, vedem că, de aproape 20 de ani, arde torța PSD-ului deasupra ruinelor orașului, în timp ce actualul primar ne arată forța sa, aceea de a face promisiuni electorale fără a le respecta, forța de a condamna acest oraș la stagnare, forța de a menține la stadiul de paragină un simbol al acestui oraș: Cazinoul. 
👀 Prezența unor forțe malefice, extraterestre, aparținând statului, pardon, universului paralel, este subliniată în următorul vers. Dar stați liniștiți, ei pot fi opriți doar cu ajutorul lor, al PSD-iștilor: “Marţienii de-ar veni/ Și tot nu ne pot opri”
🗣Ce nu spune Guță “Magnificul” în acest imn electoral, este că pe 26 Mai, nu este nevoie să vină marțienii pentru a-i opri, ci este suficientă prezența românilor cinstiți la urne, ca să arate PSD-ului cum arată un cetățean informat și hotărât în a produce o schimbare. 
👍Da, din 26 Mai, România si Constanța merită mult decât PSD!

Comments

comments

Politica

Miron Mitrea reloaded. Fostul șef de la Transporturi îi va face campanie Vioricăi Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Miron Mitrea, fost ministru PSD al Transporturilor, revine pe cai mari, implicându-se în campania liderului PSD Viorica Dăncilă pentru prezidențiale. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, Mitrea a acceptat, în urma unei discuții cu liderul PSD, să facă parte din echipa sa de campanie. El lucrează îndeaproape cu secretarul general al PSD Mihai Fifor, care este și coordonatorul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din acest an, alegeri la care Dăncilă va reprezenta PSD.

Contactat telefonic, fostul ministru PSD a confirmat pentru G4Media.ro că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și i-a dat sfaturi legate de campanie.

„Ne știm de 20 de ani, am o experiență semnificativă și nu pot să refuz când colegii îmi cer sfatul”, a susținut el pentru sursa citată.

Amintim că Miron Mitrea a coordonat mai multe campanii electorale ale PSD. El a scris cartea „Campanii electorale 1996-2014“.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„Maneologu“ și „Paleontologu“, vezi reacția candidatului PMP față de caricaturile USR-iste

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Se spune că cei care au un suficient simț al umorului încât să se poată auto-ironiza sunt inteligenți. De dezvoltat simț al umorului are parte și candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu. Trucajele caricaturale cu înfățișarea sa și care au apărut în spațiul public nu îl în furie, ba din contră. Cele mai multe dintre acestea sunt venite din partea celor de la USR și pe care Paleologu le gustă. Într-unul din tucajele foto, Paleologu „își face“ selfie alături de candidatul USR-PLUS, Dan Barna.

„Circulă tot felul de glume cu mine. Cele mai multe sînt reușite și mă amuză foarte mult. Iată una care m-a făcut să rîd. Și m-a făcut să rîd, mai cu seamă pentru că n-am făcut niciodată un selfie: paleotelefonul nu are această opțiune. Dan Barna tot n-a semnat pentru mine: mai are doar trei zile la dispoziție pentru acest gest de fair play, deoarece joi îmi voi depune oficial candidatura“, se arată în comentariul făcut de Theodor Paleologu.

Într-un alt trucaj, postat de USR-istul Andrei Caramitru, figura actorului David Schwimmer apare pe un afiș electoral al lui Teodor Paleologu și pe care scrie: PALEONTOLOGU. Gluma este cât se poate de subtilă în condițiile în care David Schwimmer este actorul care a jucat în serialul „Friends“ și l-a întruchipat pe „Dr. Ross Geller“, un personaj fictiv care este doctor în paleontologie (știința care se ocupă cu studiul dezvoltării vieții pe Pământ, potrivit wikipedia). Referitor la aceast trucaj caricatural, Theodor Paleologu a scris: „preiau de la Andrei Caramitru această glumă inspirată probabil de serialul Ted și Barney“, o combinație de cuvinte între Teo de la Theodor și Barney de la Barna.

Într-un alt montaj foto intitulat „Theodor Maneologu“, care a apărut pe una din paginile celor de la USR, îl înfățișează pe Theodor Paleologu drept un manelist. Postarea este aspru criticată de internauți, care spun că gluma este total neinspirată în condițiile în care Paleologu este unul dintre cei mai mari intelectuali pe care îi are România la ora actuală.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Închisoare pentru neplata taxelor? Huțucă: „Teodorovici a stat prea mult prin Rusia și Cuba“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanțelor a depus în Parlament un proiect de lege prin care vrea ca cei care nu își plătesc la timp taxele și contribuţiile la bugetul de stat să intre la închisoare pentru o perioadă de la 1 la 6 ani. În plus, actul normativ mai prevede o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare pentru „stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani“. Achitarea prejudiciului ar duce la reducerea pedepsei la jumătate. Dacă acesta ar fi sub 100.000 euro, se poate aplica o amendă. Bombardat cu critici, inițiatorul a explicat pe Facebook raționamentul pentru care a inițiat acest proiect.

„Măsura a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, în special cu aceia care au dovedit de atâtea ori, nu doar incapacitatea adoptării unor decizii, ci şi incapacitatea de a le înţelege pe cele luate de PSD. Propunerea mea vizează un tratament corect şi onest din partea angajatorului faţă de angajat, evitarea oricărei forme de abuz şi nicidecum formule de tipul celor suţinute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligațiilor de reținere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse, nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar şi a persoanelor angajate cărora li s-au reţinut impozite şi contribuţii cu diferite destinaţii, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obţinerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenţă medicală, care depind de buna credinţă, seriozitatea şi responsabilitatea angajatorului“, a scris Teodorovici.

 Liberalul Huțucă a măturat cu Teodorovici

 Explicațiile ministrului Finanțelor nu l-au impresionat și pe deputatul de Constanța al PNL, finanțistul Bogdan Huțucă, care l-a demolat pe Teodorovici într-o postare pe Facebook.

 „PSD a făcut tot posibilul să scoată din pușcării violatorii, tâlharii și traficanții de droguri, așa că au votat Recursul Compensatoriu, prin care au scos din pușcării aproximativ 20.000 de persoane. Ei, și ce și-a zis Teodorovici. Dacă tot sunt locuri în pușcării, nu mai bine le umplem la loc, cu cei care au uitat să-și plătească taxele și impozitele la stat? Trei comentarii scurte:

1. Teodorovici vrea să transfere Ministerului Public incapacitatea Ministerului pe care îl conduce de a reforma administrația locală.

2. Măi Eugene, în nicio țară civilizată oamenii nu ajung la pușcărie pentru că nu au plătit niște taxe sau impozite. E clar acum că ai stat prea mult prin Rusia și Cuba că de aici pare că îți iei ideile mai nou.

3. Tu ori ai misiunea de a-ți bate joc de campania Vioricăi cu prostiile astea?“, a scris Huțucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: