Connect with us

Politica

Președintele PMP Constanța, scrisoare deschisă către candidații la europarlamentare: “Nu mai bateți câmpii””

Publicat

la

Claudiu Iorga Palaz, președintele PMP Constanța, le scrie candidaților la europarlamentare Rareș Bogdan (PNL), Rovana Plumb (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Dacian Cioloș (USR PLUS) și lui Victor Ponta (ProRomânia). Liderul PMP Constanța le amintește tuturor celor numiți că sunt în campanie pentru câștigarea unui mandat de europarlamentar, prin urmare le solicită ca atenția să le fie îndreptată către problemele ce țin strict de acest capitol.

“Nu mai bateți câmpii. Va este frica sa spuneti problemele care exista in Europa? Va este frica sa vorbiti despre geopolitica europeana? Sau orice este legat de atributiile unui europarlamentar? Nu! Nimic din toate acestea. Eu cred ca sunteti doar “HABARNISTI”. Mai exact, nu aveti habar cu ce se mananca aceasta “meserie”! Doar va place ca este frumos si da bine sa ajungi acolo in Parlamentul European! Nu conteaza ca de fapt voi aveti nevoie de o “calauza” sa va arate usile acelei cladiri. Nu! Voi vreti acolo pentru ca “da bine”!”, este doar o parte din textul scrisorii semnată de Claudiu Palaz.

Redăm textul scrisorii așa cum aceasta a fost transmisă redacției “Ordinea.ro” prin comunicat de presă:

“Scrisoare deschisa,

Catre:

Rares Bogdan – PNL

Rovana Plumb – PSD

Norica Nicolai – ALDE

Dacian Ciolos – USR PLUS

Victor Ponta – ProRomania

 

Doamnelor si Domnilor candidati la Europarlamentare,

discutati despre Europa! Nu mai bateti campii!

Am decis sa va transmit aceasta scrisoare ca urmare a faptului ca de cand a inceput campania pentru alegerile Europarlamentare se discuta in spatiul public (de catre dumneavoastra) despre orice, dar numai despre atributiile unui europarlamentar sau despre problemele Europei, NU!

Faceti mitinguri, mergeti la televiziune, bantuiti tara intoxicand romanii cu povesti nationale sau locale, dar nimic despre atributiile pe care le veti avea daca ajungeti in Parlamentul European! Oare care este motivul?

Va este frica sa spuneti problemele care exista in Europa? Va este frica sa vorbiti despre geopolitica europeana? Sau orice este legat de atributiile unui europarlamentar? Nu! Nimic din toate acestea. Eu cred ca sunteti doar “HABARNISTI”.

Mai exact, nu aveti habar cu ce se mananca aceasta “meserie”! Doar va place ca este frumos si da bine sa ajungi acolo in Parlamentul European!

Nu conteaza ca de fapt voi aveti nevoie de o “calauza” sa va arate usile acelei cladiri. Nu! Voi vreti acolo pentru ca “da bine”!

Stiti oare ce va trebui sa faceti pentru tara?

Stiti oare ce va trebui sa faceti pentru Europa?

Stiti cum va trebui sa negociati pentru cetatenii Romaniei?

Va spun eu: habar nu aveti!

Acesta este motivul pentru care fac apel la dumneavoastra sa veniti cu picioarele pe pamant si sa nu mai bateti campii intoxicand romanii cu subiecte care nu sunt legate de Parlamentul European. Imi doresc sa ma contraziceti si sa spuneti ca stiti ce va trebui sa faceti ca europarlamentari, dar nu veti avea curajul sa o faceti (fie vorba intre noi). De ce? Pentru ca va este frica! Nu stiti nimic despre ce se intampla si despre cum functioneaza si care este mecanismul Parlamentului European!

Totusi va dau o sursa sa aratati romanilor ca sunteti buni! Ca sunteti pregatiti pentru a fi alesi in Parlamentul European! Va provoc  sa cereti prin stafurile de campanie ale partidelor dumneavoastra o dezbatere publica intre candidatii pozitionati pe primele doua locuri ale listelor dumneavoastra, prezentate romanilor pentru a fi votate!

O dezbatere doar pe teme legate de politici externe, clar si la obiect! Cu ce obiective va veti prezenta in Parlamentul European si cum le veti transpune in realitate pentru Romania?!

Ce spuneti? Aveti curaj? Stiu, veti spune ca nu v-ati facut temele. Nu este nimic!

Tocmai de aceea va transmit spre studiu si pentru a invata, un CD cu inregistrarea conferintei de presa de la Constanta a presedintelui Traian Basescu, in care discuta clar si transparent despre Europa. Va asigur ca aveti ce invata.

Dupa, va provoc sa propuneti organizarea acelei dezbateri legate de Europa (daca aveti curaj) si sa invatati sa explicati romanilor ce veti face pentru ei din postura de europarlamentar si sa nu mai bateti campii cu intoxicari nerealiste si inutile in timpul unei campanii pentru Europarlamentare!

Va doresc succes!

Claudiu-Iorga PALAZ,

Presedinte PMP Constanta”

 

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Realizat de Asociația Puterea Civică

Codul unic de identificare atribuit mandatarului: 41190004

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: