Politica Slide

Mangalia: Interes uriaș pentru organizarea referendumului de demitere a primarului!

iun. 13, 2017 Mihaela Tîrpan

După ce a explicat motivele necesității organizării unui referendum local pentru demiterea primarului ales al municipiului Mangalia, consilierul local ALDE Nicolae Moroianu – inițiatorul demersului – explică pentru “Ordinea.ro” că oamenii manifestă un interes major pentru acțiunea sa. “Oamenii sunt interesați să semneze, să ajută, ne cer liste pentru strângerea de semnături. Interesul este unul major și asta înseamnă că demersul nostru nu este unul politic, așa cum am mai auzit că se vorbește. Singurul nostru interes este municipiul Mangalia și locuitorii. Au fost cheltuiți bani mulți și orașul arată dezastruos”, a declarat consilierul local Moroianu pentru ziarul nostru.

În ceea ce privește numărul semnăturilor strânse deja, Nicolae Moroianu ne-a explicat că listele sunt în teren și că undeva la sfârșitul săptămânii acestea vor fi centralizate. De asemenea, se intenționează amenajarea unui spațiu pentru ca cei interesați să semneze pentru organizarea referendumului care are ca scop demiterea primarului Cristian Radu, să aibă acces. “Nu știm încă ce număr de semnături avem, dar mobilizarea este exemplară, oamenii vin zilnic. În prima zi, pe o ploaie torențială au venit mulți oameni interesați să ni se alăture, cu toții sătui de promisiunile primarului. Vom centraliza peste câteva zile ceea ce avem în teren și vom spune cifra exactă a semnăturilor. Din 2012 şi până în prezent în Mangalia s-au cheltuit pentru 100 de milioane de euro, dar acest lucru nu se vede în municipiu.”, a completat consilierul Moroianu, care ne informează și că au fost distribuite în jur de 500 de liste a câte 10 spații pentru semnături.

Alături de Nicolae Moroianu s-au alăturat și alți aleșilocali, cu toții considerând că referendumul este al cetățenilor municipiului Mangalia, sătui de promisiuni și să fie folosiți în avantajul politic al unor indivizi, după cum explică Menabit Ozzy, consilier local din partea Partidului Social Democrat. “Nu fac opoziție persoanei Radu Cristian, ci îl consider pe actualul primar al Mangaliei în opoziție față de cetățenii municipiului nostru, pentru modul cum a sabotat turismul si economia Mangaliei, fiind vinovat pentru dezastrul administrativ cu care suntem contemporani”, transmite Ozzy.

Pentru inițierea referendumului, organizatorii au nevoie de peste 8.700 de semnături.

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!