Connect with us

Politica

Mangalia. Menabit Ozghiun: „Retragerea lui Nicu Moroianu mă avantajează“

Tatian Iorga

Publicat

la

Noua configurație pe tabla de șah a alegerilor locale din Mangalia a adus, indirect, avantaje electorale fostul consilier local Menabit Ozghiun, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Mangalia. Acesta a spus pentru Ordinea.ro că retragerea lui Nicolae Moroianu din postura de candidat al Alianței „Uniți pentru Mangalia” și desemnarea lui Zanfir Iorguș a dus la reorientarea intențiilor de vot a multor cetățeni.

„În Mangalia sunt mulți cetățeni care l-ar fi votat pe Nicu Moroianu, deoarece îi urăsc atât pe Zanfir Iorguș, cât și pe Cristian Radu. Cum Moroianu a fost înlocuit cu Iorguș, mulți nu au văzut cu ochi buni această mișcare și s-au îndreptat către mine. Această rocadă Moroianu – Iorguș mă avantajează electoral.“, a spus Menabit Ozghiun.

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Mangalia a adăugat că este atacat din toate direcțiile de cei de la PSD, PNL și USR, pentru că „este un candidat care contează în ecuația politică“.

„În mod normal, un duel între Cristian Radu și Zanfir Iorguș ar fi captat toată atenția. Numai că, apariția mea a încurcat multe planuri și, de aceea, fiecare încearcă să ia voturi de la mine“, a notat reprezentantul PER.

Menabit Ozghiun a spus că, în general, campania de strângere de semnături decurge foarte bine și că, până în prezent, aproximativ 1.000 de cetățeni din Mangalia au semnat pentru el.

„Legea electorală prevede că, pentru a candida la funcția de primar, îmi trebuie 250 de semnături, dar eu am adunat peste 1.000. Cei care cred în mine și echipa mea de la PER și ceea ce putem oferi noi pentru Mangalia pot să vină la corturile noastre amenajate lângă Piața Centrală, Casa Tineretului (la sensul giratoriu) și Portul Turistic. Semnăturile și candidaturile vor fi depuse la finele acestei săptămâni sau cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, după ce vom verifica listele cu semnături.“, a afirmat liderul PER, care a spus că în această săptămână se va decide cine va candida pe listele partidului la funcția de consilier județean.

Menabit Ozghiun a prezentat pe contul său de Facebook și o listă cu proiectele pe care vrea să le implementeze dacă ajunge primar și spune că întotdeauna a realizat ceea ce a promis că va face:

 • Înființarea „Serviciul Străzi” – entitate juridică a municipalității.
 • Scutire 100% a taxei de rezervare pentru locul de parcare rezidențială, dacă respectivul loc de parcare nu este iluminat public, nu este supravegheat video sau dacă nu este marcat corespunzător de către Primărie.
 • Zugrăvirea periodică a blocurilor în parteneriat public-privat.
 • Programul “Mangalia cu Flori”.
 • Regulamentul Arborilor: obligația de a planta 4 arbori pentru fiecare copac tăiat.
 • Înfiinţarea unui parc forestier cu 5.000 de arbori, Mangalia să aibă un loc pentru picnic si pentru evenimente outdoor.
 • Mutarea variantei Mangaliei lângă strada Alexandru Iliaș (proiect CNADR), actuala variantă va deveni stradă locală, amenajată cu pistă de biciclete.
 • Taxa Specială pe punctele de lucru de pariuri sportive și jocuri de noroc, pentru a sprijini sportul practicat de copii.
 • Construcția Palatului Copiilor în Parcul Evergreen. Să dăm un sens betoanelor.
 • Creative Cluster” în Agenția pentru Dezvoltare Locală Mangalia (în parcul industrial), unde oricine poate desfășura activități conform pasiunilor, în ateliere și spații amenajate și dotate.
 • Atragerea investitorilor pentru construcția unui mall cu 2 săli de cinema: unul cu 250 locuri, al doilea cu 50 locuri pentru copii, cu proiecție 4D.
 • Sprijin real pentru activități culturale și sportive: Organizarea de spectacole în seri festive pentru turiști, în hoteluri. Înființarea unui Club Sportiv.
 • Construcția clădirii de școală pentru “Gala Galaction.
 • Pentru fiecare 1.000 de locuitori, înființarea a unui teren de sport amenajat modern.
 • Înființarea Agenției pentru Dezvoltare Locală Mangalia pentru a dezvolta 300 de afaceri noi și 1.200 locuri de muncă.
 • Construcția a 10 parcări supraetajate în primii 2 ani, pe terenurile unde s-au demolat garajele, pentru a rezolva problema parcărilor. Autofinanțare prin ADL Mangalia.
 • Granturi municipale între 20-40.000 de euro pentru demararea afacerilor, cu condiția ca proiectul să asigure minim 4 angajați cu salariul MEDIU. În primii 2 ani, cu impozitele pe salarii și impozitele pe profit Primăria recuperează valoarea grantului.
 • Centrul Municipal pentru Fonduri Structurale (europene și de stat, nerambursabile): întocmește GRATUIT documentațiile și studiile de fezabilitate pentru cererile de finanțare ale solicitanților locuitori ai Mangaliei.
 • Schemă de minimis pentru scutire 50% la impozite pe clădiri și pe terenuri, pentru hotelierii care angajează permanent 8-12 salariați. Proiectul generează 1.600 locuri de muncă permanente.
 • Planul Local pentru Siguranță Publică: sistemul de telegestiune în iluminatul public va permite montarea camerelor de supraveghere pe străzi, în parcări, în parcuri, la ghenele de gunoi.
 • Reorganizarea Poliției Locale cu atribuții în folosul cetățenilor, și nu împotriva lor.
 • Construirea mai multor locuri frumoase în municipiu și stațiuni, cu care locuitorii Mangaliei să se mândrească.
 • Implementarea programului “Grijă pentru Vârstnici” la nivel de municipiu.
 • Organizarea unui Târg-Eveniment duminical cu activități pentru copii, cu spectacole și concursuri, în parteneriat cu asociațiile și fundațiile din Mangalia.
 • Amenajarea şi dotarea Pieței Volante de lângă Portul Turistic în conformitate cu legislația în vigoare.
 • Amenajarea Centrului Vechi (Piața Republicii) cu terase și activități comerciale, conform Conceptului Municipal. Mutarea sediilor de partide din centrul orașului.
 • Implementarea în Primăria Mangalia a unui sistem integrat cu aplicație municipală pentru cereri online, informații solicitate, cereri pentru autorizații și sesizări. Inclusiv audiențele cu primarul vor putea fi și online.

Comments

comments

Politica

Ionel Dia, candidat la funcția de consilier local PSD: ”Facem din Hârșova casa noastră”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ionel Dia, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de consilier al orașului Hârșova, a adresat tuturor locuitorilor un mesaj prin care le-a cerut să iasă la vot, deoarece votul fiecăruia poate fi decisiv. De asemenea, în câteva cuvinte, el le-a transmis alegătorilor să participe în număr cât mai mare la vot.

Iată mesajul lui Ionel Dia.

”Dragi hârșoveni,

Mă adresez vouă, tuturor celor care mă cunosc, rude, prieteni, simple cunoștințe, colaboratori, oameni care iubesc Hârșova cu adevărat,

Dacă și voi v-ați săturat de acest regim clientelar impus în ultimii patru ani de clanul Ionescu, un regim în care persoane din anturajul primarului ocupa funcții importante în administrația publică locală, fără a avea o pregătire corespunzătoare, un regim în care susținătorii acestuia se înfruptă din banul public, sfidând de-a dreptul bunul simț, în timp ce oamenii simpli din oraș abia își pot asigura traiul zilnic,

Dacă v-ați săturat de un primar care timp de patru ani a promovat ura și dezbinarea în rândul cetățenilor acestui oraș, făcându-i să se teamă unii de alții că vor fi “turnați” și-și vor pierde locul de munca, afacerea,

Dacă v-ați săturat ca banul public să fie irosit pe proiecte care nu folosesc nimănui, în timp ce necesitățile cu adevărat importante pentru noi toți sunt cu totul altele,

Dacă vă doriți un viitor mai bun pentru voi și pentru copiii și nepoții voștri,

Veniți alături de noi, tinerii adunați în jurul domnului Tudor Nădrag, și ajutați-ne să punem capăt acestor lucruri!

Facem din Hârșova casa noastră, a tuturor! Să facem din Hârșova o familie!

Veniți duminică la vot! Votul fiecăruia dintre dumneavoastra poate fi decisiv!

Hârșova nu este numai a lor. Este a noastră, a tuturor hârșovenilor!”, a precizat Ionel Dia.

 

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD), mesaj pentru locuitorii din Hârșova: ”Nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria orașului Hârșova a adresat astăzi, în ultima zi de campanie electorală, câteva cuvinte de mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături.  De asemenea, a ținut să le spună alegătorilor din Hârșova să nu le fie teamă și să iasă la vot în număr cât mai mare.

Iată mesajul lui Tudor Nădrag:

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte! Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid.

Nu vă fie teamă să vă exprimați liber. Votul este garantat prin Constituția României!

Instaurarea terorii și a șantajului, așa cum se întâmplă, din păcate, în orașul nostru, nu poate decât să îngrădească drepturile oamenilor. Nu poate decât să vă creeze teamă să călcați pragul primăriei. Este trist și totodată îngrijorător faptul că, folosind funcția poți tria o mână de oameni dintr-o comunitate atât de mică, în funcție de interesele proprii și de opțiunea de vot.

Nu mai este o noutate că este un grup bine organizat, coagulat în jurul unui contracandidat, de care locuitorii orașului nu este străin, care desfășoară toate forțele pentru a deturna voturile OAMENILOR.

Vă rog să cugetați înainte de a permite cuiva să ÎNDRĂZNEASCĂ să vă solicite votul în schimbul unor foloase.

Nu ezitați să condamnați public acest lucru și să semnalați autorităților faptele nelegale!

Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare! Aceasta este cea mai puternică armă! Vă rog, nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Mesajul PRO România la final de campanie electorală: „Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre, a declarat că s-a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța după ce am văzut că nimeni nu vrea să modernizeze orașul. Fostul ministru al Turismului spune că au fost pierdute deja prea multe proiecte și oportunități.

„Mulți constănțeni au aflat, probabil, că la Constanța nu s-a putut face, până acum, portul turistic “Diamant”, care ar fi avut finanțare 100% de la bugetul statului, prin Master Planul pentru Turism, pe care l-am făcut în anul 2017, când am fost ministru al Turismului. Este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Constanța le-a pierdut, doar pentru că nu s-au făcut demersurile necesare așa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce se putea realiza in acest frumos oraș.“, a punctat Mircea Dobre.

Întrebat ce trebuie schimbat în oraș, candidatul PRO România spune că foarte multe lucruri. În primul rând, spune Dobre, trebuie schimbat un oraș rămas prin anii ’80, astfel încât să ajungem în al treilea deceniu din secolul XXI, unde ar fi trebuit să fim deja.

„Tocmai de aceea candidez: pentru că m-am săturat să văd Constanța cu trafic infernal, cu mașini parcate pe trotuar, cu haos în trafic, fără spații verzi și lăsată la mâna unora care efectiv nu vor să acceseze fonduri pentru sistematizarea orașului nostru. Dacă vom putea pune în aplicare proiectele noastre, peste 4 ani vom avea un oraș modern, european, pe care îl vor iubi atât constănțenii, cât și investitorii și turiștii. Am venit cu proiecte concrete, făcute împreună cu echipa noastră de experți, pentru că putem finanța, în următoarea perioadă tot ce e necesar pentru a transforma Constanța într-un oraș turistic de top. Avem trei axe de finanțare pe fonduri europene pe perioada de programare 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4 din Programul Operațional Regional. Pe Axa nr 3 se pot face proiectele de parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 de milioane de euro este valoarea aproximativă a acestor proiecte. Pe Axa nr 4 intră lucrări de infrastructură, precum breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu iar acesta trebuie să sufere și el modificări, deci este nevoie de astfel de proiecte, pentru care există această sursă de finanțare. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 se poate face proiectul NIAGA, pentru transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Pentru celelalte proiecte care nu se vor putea finanța din fonduri europene, există bugetul local. Viitorul orașului Constanța depinde de votul dumneavoastră!

Fiți PRO Schimbare

Fiți PRO Constanța

Fiți PRO Romania“, a spus Dobre

Filipescu: Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, afirmă, la rândul său, că a avut parte de o campanie bogată în experiențe și a fost prezent în fiecare localitate a județului.

„Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit, care le cunosc problemele și care îi ascultă. Îmi doresc ca județul nostru să nu mai piardă oportunități de finanțare! Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor, trebuie să venim în fața oamenilor cu lucruri concrete, acțiuni pe care deja le-am demarat în interesul întregii comunități. Spitalul de pediatrie propus de echipa PRO România, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea sistemului educațional la nivelul județului, crearea de parcuri și zone de agrement, susținerea producătorilor locali, dezvoltarea infrastructurii, sunt proiecte concrete, finanțabile, realizabile și sunt responsabilitatea pe care ne-o asumăm în fața dumneavoastră pentru că știm și putem să le implementăm.

Ca reprezentant al cetățenilor ce urmează să fie ales în fruntea administrației publice județene, înțeleg că noi, cei votați, suntem cei care se pun în slujba constănțenilor, și nu invers. Ca și până acum, fiecare acțiune a mea și a echipei PRO România, va avea ca scop dezvoltarea comunității. Județul Constanța are un potențial prea mare, acces la prea multe resurse pentru a mai sta ascuns în umbra delăsării liderilor pe care i-a avut până acum. Devotamentul este valoare principală pe care o promovez în echipa mea și cred în puterea exemplului. Dați-ne șansa să vă demonstrăm cum poate evolua Constanța atunci când este condusă de oameni profesioniști cărora le pasă, care sunt PRO Constanța. Schimbarea începe cu votul dumneavoastră. Pe 27 septembrie votați poziția numărul 1 pe buletinele de vot pentru Consiliu Județean și președinția acestuia.“, a spus Filipescu.

 • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: