Connect with us

Politica

Marcel Boloş, numit ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Published

on

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării. La data publicării decretui în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului prin care Virgil Popescu a fost desemnat ministru interimar al digitalizării. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Marcel Boloș a mai deținut în trecut și funcția de ministru al Fondurilor Europene din noiembrie 2019 până în decembrie 2020.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a rămas fără ministru în luna decembrie, când liberalul Florin Roman a demisionat ca urmare a unor acuzații de plagiat.

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan spune că digitalizarea României, a serviciilor și instituțiilor publice, reprezintă una din marile provocări ale momentului.

„Așteptările românilor, firești pentru anii în care trăim și pentru țara cu cea mai mare viteză de internet, aveau nevoie de garanția unui om cu experiență în administrația locală și centrală și cu performanțe în domeniul fondurilor europene. Nominalizarea lui Marcel Boloș ca ministru, un profesionist adevărat, este mai cu seamă în fața unui PNRR cu o componentă importantă de digitalizare, gestul cel mai potrivit pentru PNL, partidul care are de făcut serioase demonstrații oamenilor. Marcel Boloș este un prieten al Sibiului și a fost un camarad adevărat în proiectele pe care le-am inițiat sau susținut ca vicepremier al României sau ca ministru al Muncii. Îi datorăm accelerarea absorbției de fonduri europene la nivel național în perioada cât a fost ministru, dar și rezultatele obținute în acest domeniu în perioada în care a condus ADR Nord-Vest.“, a spus Turcan.

Comments

comments