Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Marcel Ciolacu (PSD) anunță impozitarea cumului pensiei cu salariul: “Nu s-a discutat zona de privat”

Published

on

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat oficial că a propus impozitarea progresivă a veniturilor cumulate din pensie și salariu la stat, acolo unde acestea depășeșsc indemnizația președintelui – aproximativ 25.000 de lei. Ciolacu a precizat că o asemenea măsură nu vizează cumularea pensiei cu salariul din privat. Măsura ar urma să fie discutată pentru adoptare la nivel de lege în Parlament, nu prin ordonanță de urgență, pentru că ar depăși limitele constituționale ale delegării legislative.

„Sunt drepturi constituționale la pensie și salariu. În niciun caz nu puteam prinde cumulul în ordonanță. Nu se poate prin ordonanță, se poate numai prin lege. Au fost mai multe discuții privind constituționalitatea unui astfel de demers și am discutat mai multe variante. Din punctul meu de vedere, dacă dai o pensie de 2000 de lei ești și portar la o primărie, eu nu pot să îi iau acelui om dreptul de a munci să își acopere minimul necesar familiei. Vorbim de cumulul de salariu și pensie specială. Vorbim numai de zona bugetară. Dacă prin acel cumul depășești, să zicem salariul brut al președintelui, care este de aproximativ 25.000 de lei, este normal să vii cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului. În lege nu poți să treci numai pe cei care au și componentă specială în pensie. Nu poți să interzici doar la unii. Eu cred că varianta corectă e impozitarea progresivă pe praguri”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă măsura împotriva cumulului ar viza și angajații din privat, așa cum s-a vehiculat în presă, liderul PSD a răspuns: „Nu am discutat zona de privat. A fost vorba de veniturile numai de la statul român. În cazul în care ești pensionar de la statul român și faci un cumul de peste 25.000 de lei din salariu tot de la statul român.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions