Conecteaza-te cu noi

Politica

Proiect PNL: Examenul pentru permisul auto ar putea fi susținut în orice județ, indiferent de cel în care faci școala

Published

on

George Şişcu, deputat PNL scrie marţi pe Facebook că a votat ieri în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor în favoarea unei propuneri legislative care, dacă ar fi adoptată şi în plen, ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate doresc.

El arată că argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului, cum că s-ar periclita siguranţa rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenţii unor şcoli de şoferi din alte părţi nu prea ţin.

”Am votat ieri PENTRU (în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată şi în Plen, ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate doresc. Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele judeţe ale României timpii de aşteptare între proba teoretică (sala) şi cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele judeţe cursanţii riscă să le expire şcoala de şoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obţine permisul!”, spune parlamentarul liberal citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

George Şişcu precizează că, din păcate, situaţia nu este una nouă.

”Trebuie să o recunoaştem, nu ar fi trebuit să ajungem în situaţia de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficienţelor apărute în urma problemelor de personal şi de organizare ale Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări. Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privinţa distanţei de timp din unele locuri între susţinerea examenului de legislaţie şi a probei practice, încât astăzi a da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluţie pentru a debloca situaţia”, menţionează deputatul. George Şişcu arată că argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului, cum că s-ar periclita siguranţa rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenţii unor şcoli de şoferi din alte părţi nu prea ţin. ”Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleaşi competenţe şi se bazează pe acelaşi barem obiectiv atunci când analizează prestaţia unui elev. Dacă nu ar fi aşa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto… Repet, dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcţiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speţă, susţinută de un grup larg de parlamentari ai mai multor partide”, mai spune Şişcu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions