Connect with us

Politica

Marian Crușoveanu, deputat PNL: “Îi invit pe toți constănțenii care au primit facturi eronate să facă sesizări la Protecția Consumatorului”

Published

on

Discuțiile aprinse pe marginea scumpirilor la energie și gaze îi determină pe aleși să ia atitudine și să ceară verificări, să ceară instituțiilor abilitate dacă furnizorii aplică în mod corect, în beneficiul cetățenilor legea privind compensarea și plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică.

Marian Crușoveanu, deputat PNL de Constanța, solicită ca legea impusă de PNL să fie verificată, dacă este aplicată în mod corect. În același timp, parlamentarul constănțean vrea ca “românii să știe că toți furnizorii care au întocmit facturile eronat, au încălcat o lege în vigoare și de aceea au obligația să le refacă”.

Iată mesajul complet postat în mediul online:

“Ne aflăm într-o situație fără precedent. Deși Guvernul a luat măsuri pentru a sprijini populația în fața valului de scumpiri, unele companii le-au ignorat. Autoritățile abilitate, în special #ANPC/ #ANRE, trebuie să verifice dacă furnizorii aplică în mod corect, în beneficiul cetățenilor, legea impusă de #PNL privind compensarea și plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică.
În același timp, românii trebuie să știe că toți furnizorii care au întocmit facturile eronat, au încălcat o lege în vigoare în #România, de aceea au obligația să le refacă fără a percepe penalități. Schema de sprijin pentru populație, inițiată de PNL, trebuie aplicată fără interpretări benevole.
Pe de altă parte, este absolut necesar să punem semn de egalitate între client și furnizor, astfel încât să nu existe situația în care furnizorul să folosească o poziție de forță și presiune asupra clientului. După aceste incidente nefericite, este absolut necesar ca în țara noastră, clientul să fie tratat corect în relație cu furnizorul.
Îi invit pe toți constănțenii care au primit facturi eronate să facă sesizări la #ProtecțiaConsumatorului, pentru că în acest fel, putem arăta furnizorilor de energie că au obligația să fie atenți când întocmesc facturile și, mai mult, au obligația să respecte legea.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!