Connect with us

Administratie

Marian Gălbinașu a fost înfrânt după 14 ani în fruntea comunei Corbu: “În următorii 2-3 ani se vor realiza proiecte demarate de mine”

Publicat

la

Primarii mai multor localități din județul Constanța au pierdut alegerile locale de duminică la diferență mică de voturi. Printre aceștia se află și Marian Gălbinașu, primarul care a coordonat activitatea administrativă în comuna Corbu timp de 14 ani. Diferența față de Vasile Lumânare, primarul ales al comunei Corbu a fost de doar 68 de voturi. Gâlbinașu scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, faptul că locuitorii din Corbu au dorit schimbarea, dar că și-ar fi dorit un “înlocuitori mai bun, mai priceput și mai iubit de oameni”. Cu toate acestea, Marian Gâlbinașu transmite că va respecta decizia cetățenilor și o înâelege pe deplin. Chiar și în aceste condiții, fostul (deja) edil le transmite cetățenilor că, în următorii 2-3 ani vor fi finalizate proiectele care îi poartă semnătura, toate aflate în derulare, proiecte “greu de obținut”.

Iată mesajul:

Dragi corbeni,
Rezultatele alegerilor au reflectat dorința de schimbare, de evoluție, lucru firesc pentru orice comunitate. Mi-aș fi dorit și eu un înlocuitor mai bun, mai priceput și mai iubit de oameni.
Diferența de 1000 de voturi din 2016 și proiectele începute, pe care cu toții le dorim duse la îndeplinire, m-au determinat să vă cer votul de încredere și la aceste alegeri. În interesul pentru proiecte noi, dificultățile diverse și rutina zilnică, am pus pe plan secund comunicarea cu oamenii, iar acest lucru s-a văzut la vot. Respect decizia cetățenilor comunei și o înțeleg pe deplin.
Sunt multumit că, în mandatele de primar, am reușit să las în urmă lucruri bune pentru comună și să pun bazele unei dezvoltări durabile, pe care sper ca următorii primari să le ducă mai departe și să le îmbunătățească, după dorința și priceperea fiecăruia.
De asemenea, următorii 2-3 ani vor fi anii în care se vor realiza proiectele demarate de mine, aflate în derulare, proiecte foarte importante, greu obținute, de care ne vom bucura toți locuitorii comunei. Pentru initierea lor a trebuit să sacrific alte lucrări mărunte și să acord o atenție scăzută lucrurilor trecătoare. Toate sunt importante, dar mi-am dorit o dezvoltare durabilă pentru comuna mea.
Acestea toate m-au clasat la o diferență de 68 de voturi față de primarul ales, un scor care, după 14 ani în funcția de primar, cred că este unul onorabil, care arată că, practic, jumătate din dumneavoastră încă și-ar fi dorit să continuăm împreună. Însă, în democrație majoritatea decide, ceea ce este corect.
Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine în tot acest timp și sunt mândru că v-am reprezentat așa cum am știut mai bine. Vă mulțumesc că mi-ați dat ocazia să fiu parte din viața dumneavoastră, la bine sau la greu, vă mulțumesc pentru sprijinul acordat, pentru tot ce am realizat împreună, pentru încercările prin care am trecut împreună.
Îmi doresc din suflet să avem de acum înainte o echipă și mai bună la conducerea administrației locale și le doresc noilor aleși mult succes în realizarea obiectivelor pe care și le-au propus. Din poziția de consilier local voi sprijini dezvoltarea comunei, mai ales că la Președintele Consiliului Județean Constanța a fost ales Mihai Lupu din partea PNL, iar în Consiliul Local Corbu, PNL are cea mai mare reprezentare – 6 consilieri.
Nu pot, însă, să nu semnalez neregulile survenite în procesul electoral, diferențele dintre numărul votanților și numărul buletinelor de vot, cu precădere într-o anumită secție de votare, nereguli care au amânat exprimarea rezultatului alegerilor până a doua zi, pe seară, pentru prima data în istoria recentă, ca, în final, să se raporteze cifrele astfel încăt să iasă la vopsea. Poate că presiunea pusă din afara secției, în timpul numărării voturilor, intimidarea membrilor secției (pentru că nu vreau să mă gândesc că a fost mai mult de atât), comportamentul grobian, manelistic aș zice, al echipei care își dorea cu orice preț victoria, amenințările și incitarea la violență, au făcut comisia electorală să nu își poată exercita atribuțiile, astfel încât a fost nevoită să predea, pompieristic, atribuțiile către Biroul de Circumscripție. Refuzul de a prelua contestații, existența mai multor buletine de vot decât votanti pe liste, sunt nereguli grave într-o democrație. La fel, diferența între procesele verbale întocmite și raportările oficiale pe tabletă, nu sunt normale și ar fi păcat ca temelia unei noi conduceri să se bazeze pe fraudă și falsuri. Numărarea repetată a fost necesară deoarece nu reieșea suma voturilor și nu se putea încheia procesul verbal. Contestarea de către PMP a renumărării voturilor, de asemenea, reflectă dorința de a mușamaliza neregulile și influențarea rezultatelor. Am dorit doar un rezultat corect, oricare ar fi acesta, dar nu toate partidele au fost de aceeași părere.
Procesul electoral s-a încheiat și, prin urmare, echipa Partidului Național Liberal va reprezenta cu loialitate interesele comunei Corbu în Consiliul Local.
Vă doresc toate cele bune!

Comments

comments

Administratie

Constanța. Se reabilitează trama stradală de pe mai multe străzi

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, în această săptămână, se asfaltează carosabilul pe străzile Dunării, Frigului, Aurora și pe aleea Portul Nou din cartierul Abator. Lucrări de modernizare a carosabilului se execută și în zona Casa de Cultură. Pe strada I.G. Duca, se decapează zona carosabilă pe tronsonul delimitat de strada Țepeș Vodă și strada Maior Gheorghe Murea iar la finalul săptămânii lucrările se vor extinde și pe strada Artileriei. Pe străzile din cartierele Palazu Mare și Baba Novac se îmbunătățesc condițiile de trafic rutier. Echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru amenajarea suprafețelor pe străzile Tache Ionescu, Pallady, Putna și pe aleile Morilor și Sânzienelor.

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale avansează pe bulevardul Mamaia. Pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Renașterii, se decopertează suprafața pietonală, iar în paralel se montează borduri noi și se amplasează pavele moderne. Pe bulevardul Tomis, se refac trotuarele în zona de acces către blocurile TS2, TS3 și TS4. Infrastructura trotuarelor este consolidată cu borduri noi și se asfaltează suprafața decopertată. Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe aleea Berzei, în zona blocului IV20, pe strada Oleg Danovski și pe aleea Magnoliei. Se refac suprafețele în vederea asfaltării. În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiționare a finisajelor exterioare de tencuieli, mai arată sursa citată.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să extindă sistemul de alarmare din municipiu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț de publicitate privind studiu de audibilitate privind organizarea și asigurarea activității de înștiințare, avertizare, pre-alarmare și alarmare. Prestatorul va trebui sa  dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului de achiziție publică, prin prezentarea certificatului constatator (copie) emis de Registrul Național al Registrului Comerțului sau, pentru persoanele juridice străine, documente echivalente, emise in conformitate cu legislația aplicabilă în țara de rezidență, prin care se dovedește forma de înregistrare ca persoană fizică/juridică.

„Alarmarea populației reprezintă activitatea de transmitere a semnalelor acustice

și/sau mesajelor vocale despre iminența producerii unor dezastre sau a unui atac

aerian și se realizează de către autoritățile administrației publice centrale ori locale,

după caz, prin mijloace specifice. În contextul realizării sistemului de avertizare și alarmare a populației, întocmirea studiului de audibilitate constituie prima etapă în ceea ce privește implementarea sistemului. Avertizarea și alarmarea populației în municipiului Constanța se executa printr-un sistem format din 39 sirene electrice, 15 sirene electronice și un dispecerat de alarmare. Datorită faptului că municipiul Constanța se află într-o continuă dezvoltare, actualul sistem de avertizare de înștiințare – alarmare nu acoperă toate zonele din municipiu.

Situația propusă

Se dorește efectuarea unui studiu de audibilitate cu scopul:

– de a identifica zonele aflate în aria de alarmare care nu dispun de sisteme proprii de alarmare și stabilirea caracteristicilor tehnice ale instalației de alarmare necesar a fi instalate;

– stabilirea locurilor în care trebuie instalate noi sirene;

– de a verifica amplasamentele echipamentelor existente (inclusiv distanța față de sol și clădirile învecinate), caracteristicile instalațiilor de alarmare publică existente și îmbunătățirea lor în caz de neconformitate cu normele specifice actuale;

– de a stabili soluția optimă pentru amplasamentele de instalare, a numărului și caracteristicilor tehnice a echipamentelor de avertizare-alarmare acustică necesar a fi instalate și/sau înlocuirii echipamentelor de alarmare depășite fizic.  Numărul, tipul mijloacelor de alarmare și locurile de instalare ale acestora pentru asigurarea-alarmării populației și agenților economici se stabilesc în baza unor studii de audibilitate, fezabilitate și proiecte tehnice în concordanță cu Ordinul 1.259/2006 pentru aprobarea normelor privind organizarea și asigurarea activității de înștiințare, avertizare, pre alarmare și alarmare în situații de protecție civilă.“, se arată în caietul de sarcini.

Valoare estimată a contractului este de 70.000 lei fără TVA, 83.300 de lei cu TVA. Atribuirea se va face pe baza criteriului “prețul cel mai scăzut”. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 6 august 2021, ora 23:59.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac reia programul INFANT lansat de Făgădău

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep înscrierile pentru fertilizarea in vitro!  Începând cu 5 august, ora 08:00, tinerii interesați pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, va acorda anul acesta 100 de vouchere, în valoare de 10.000 lei fiecare, cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii. Obiectivul programului INFANT este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

solicitare pentru înscriere (formular 2);

adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile. Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT. Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical. Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.448.531, 0341.180.113.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: