Connect with us

Administratie

OFICIAL de la BEC! Trei partide sunt reprezentante în Consiliul Local Municipal Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

PNL, USR-PLUS şi PSD sunt cele trei partide reprezentate în Consiliu Local Municipal Constanţa, ales pentru legislatura 20020-2024, potrivit datelor finale comunicate de Biroul Electoral de Circumscripţie.

Astfel, conform votului exprimat duminică, 27 septembrie, în condiţiile prezenţei la urne a 44,56% dintre alegători, PNL obţine 10 mandate în noul Consiliului Local Municipal, pe locul al doilea se situează USR-PLUS cu nouă mandate şi pe locul al treilea PSD, care va avea opt consilieri locali.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Administratie

Scandal între Primăria Constanța și Asociația pentru Pescuit „Albatrosul”. Vezi care e motivul!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, în timpul desfășurării campaniei de curățenie inițiate de Primăria Municipiului Constanța, lucrătorii Direcției Gestionare Servicii Publice și reprezentanții operatorului de salubritate au identificat în Portul Tomis cantități însemnate de deșeuri. Terenul aparține municipalității, acesta s-a întors în patrimoniul orașului Constanța, conform Deciziei Înaltei Curți de Justiție și Casație nr. 32/2019. Primăria afirmă că o parte din acest teren este ocupată abuziv fără a deține niciun contract de Asociația pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul”, motiv pentru care Direcția Generală Poliția Locală i-a notificat să facă demersurile pentru a intra în legalitate. Situația s-a perpetuat de-a lungul anilor din cauza faptului că terenul a fost în proprietate privată, iar municipalitatea nu a putut întreprinde demersurile necesare pentru a elibera și igieniza terenul. Zona a fost ecologizată de reprezentanții municipalității.

„Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală au adus la cunoștință asociației faptul că un teren aparținând domeniului public al UAT Constanța poate fi ocupat, conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, motiv pentru care reprezentanții asociației au fost rugați fie să elibereze terenul, fie să se îndrepte către direcția de resort din cadrul Primăriei pentru a intra în legalitate. Amplasarea pe domeniul public a oricăror obiecte se realizează în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau concesiune.“, spune Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Primăria impune un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștinta publică, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 24.11.2020, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

– la sediul Primăriei municipiului Constanţa situat în bd. Tomis, nr. 51, birou 122;

– pe site-ul instituţiei www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public – Transparenţă Decizională pe Legea 52/2003 – Informare și consultare publică”.

„Până la data de 14.12.2020 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite în scris prin poştă la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din Bd. Tomis nr. 51, cam. 122, sau prin e-mail la adresa agenti.economici@primaria-constanta.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488136, persoană de contact inspector Mihaela Iordache. Materialele transmise vor purta menţiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța.“, informează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța anunță primele rezultate ale campaniei de curățenie: 104 tone de deșeuri colectate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că s-a încheiat curățenia și în cea de-a doua zonă de intervenție. Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare Polaris M Holding, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat au acționat în cartierele Tomis III, Tomis Nord, Badea Cârțan, Anadalchioi. După trei zile de curățenie, rezultatele sunt:

  • 104 tone de deșeuri colectate
  • Peste 1 tonă de detergent biodegradabil concentrat folosit
  • 210 metri cubi de apă folosiți pentru spălarea străzilor și a trotuarelor
  • 56 de terenuri private verificate
  • 187 de agenți economici verificați
  • 14 șantiere verificate
  • Au fost aplicate 29 de sancțiuni în valoare de 9.300 de lei
  • Au fost emise 60 de somații pentru autovehiculele abandonate

„De astăzi, acțiunea de ecologizare și igienizare s-a mutat în altă zonă de intervenție- Tomis II, Faleză Nord, Delfinariu, Stadion, astfel încât nicio stradă nicio stradă nu va fi omisă. Meritam un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: