Connect with us

Politica

Mărţişoare sociale pentru seniorii Oraşului Cernavodă

Avatar

Publicat

la

Primăvara a sosit mai bogată pentru vârstnicii cu venituri mici din Cernavodă. Cu ocazia Mărţişorului, Primăria şi Consiliul Local a pregătit o surpriză neaşteptată pentru seniori la sala Casei de Cultură, unde au fost invitaţi pentru a primi tradiţionalele tichete valorice, pentru prima dată în aceste an. Vârstnicii au fost întâmpinaţi cu urării din partea oficialilor administraţiei locale, iar doamnele au primit flori din partea reprezentanţilor Poliţiei Locale. Surprizele au continuat cu un program artistic oferit de îndrăgita interpretă Angela Mogâlă. Momentul mult aşteptat al zilei a fost înmânarea tichetelor sociale, care spre surprinderea seniorilor, sunt de două ori mai valoroase decât anul trecut. Dacă în anul 2015, vârstnicii beneficiau de sprijin material în valoare de 50 de lei, anul acesta vor primi de două ori mai mult. Acţiunea se datorează proiectului social “Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru” cu tichete sociale în valoare de 100 de lei, iniţiat de către edilul Gheorghe Hânsă, cu privire la majorarea valorii sprijinului material acordat persoanelor vârstnice cu venituri mici. Aleşii locali au hotărât, prin HCL 312/21.12.2015, acordarea de tichete sociale cu o valoare de două ori mai mare decât cea de anul trecut. Peste o mie de vârstnici cu venituri de maximum 700 de lei pe lună, dintre care pensionari şi persoane asistate social cu vârste de peste 60 de ani, care au beneficiat, în ultimii doi ani, de ajutoare sociale în valoare de 50 de lei, vor primi anul acesta 5 tichete în plus. Sprijinul material va fi acordat de 6 ori pe an: în luna februarie (Lăsata de sec), în luna aprilie (Paşti), în luna Iunie (Sfinţii Petru şi Pavel), în luna august (Adormirea Maicii Domnului), 1 octombrie (Ziua internaţională a persoanelor Vârstnice), luna decembrie (Crăciun), iar bonurile valorice vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, medicamente şi produse sanitare. Beneficiarii care nu şi-au ridicat tichetele în cursul zilei de 1 Martie, se pot deplasa, în următoarea perioadă, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cernavodă.

Sorina Popa,
Comp. Relaţii Publice
sorinapopa83@gmail.com

 
tichete i martie 2016 011

 

Comments

comments

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: