Connect with us

Politica

Ofensiva PRU. Planul lui Bogdan Diaconu pentru Portul Constanţa

Avatar

Publicat

la

“Îi salut pe camarazii mei, care stau pregătiţi cu arma la picior”. Aşa şi-a început deputatul Bogdan Diaconu, liderul naţional al PRU, conferinţa de presă pe care a susţinut-o, ieri, la Constanţa, alături de liderul local Dumitru Bădrăgan. „Partidul România Unită propune constănţenilor [pentru funcţia de primar – n.r.] un om al legii, un avocat, aici de faţă, Dumitru Bădrăgan, care conduce comisia centrală a PRU pentru justiţie.”, a declarat deputatul. „Motivul pentru care Olanda şi Germania s-au opus intrării României în spaţiul Schengen este Portul Constanţa. Dacă am fi fost acceptaţi în Schengen, o parte importantă din traficul de mărfuri din Europa ar fi trecut prin Portul Constanţa, în defavoarea Portului Rotterdam, cu beneficii uriaşe pentru economia românească. Ştiţi foarte bine că s-au încercat soluţii de preluare a Portului Constanţa, prin listarea pe bursă, prin guvernarea corportistă. Aţi văzut mişcările de protest din Port, ele arată că astfel de planuri sunt încă active. PRU, o spun răspicat, se va lupta ca Portul Constanţa să fie al românilor şi numai al românilor.”, a mai punctat Diaconu, argumentându-şi astfel interesul manifestat pentru întărirea organizaţiei sale de la malul mării.

De ce a intrat Sorin Belu în PRU
La rândul său, Dumitru Bădrăgan a prezentat o parte din persoanele nominalizate pentru a candida la alegerile din iunie 2016, pentru primării, din partea PRU: la Năvodari, economistul Marian Cârnu; la Ovidiu, Ion Şerban (fost consilier local); la Limanu, Nicolae Crăciun (consilier local şi preşedinte al Cooperaţiei Mangalia); la Eforie, Lucia Sărăcilă. De asemenea, un moment interesant în derularea conferinţei a fost accesul la prezidiu a unui domn echipat cu o mască de gaze, prezentat drept viitor candidat al PRU pentru o funcţie de consilier local la Constanţa. După ce şi-a scos masca, am putut constatata că acesta era cunoscutul activist civic Sorin Belu, de la Baricada Verde, recent intrat în rândurile PRU. „De ce am venit aşa? Ieri a fost o poluare naturală în Constanţa. De praf din Sahara n-a murit nimeni. Dar era de bun simţ ca Primăria Constanţa, Garda de Mediu şi Inspectoratul de Protecţie a Mediului să facă o atenţionare către populaţie, în primul rând pentru protecţia copiilor care se jucau în parcuri. Nu există interes pentru cetăţeni. De aceea, spun că nu e de ajuns să fii civic sau ONG-ist, trebuie o implicare şi la nivel politic. Uitaţi-vă, municipalitatea a demarat un proiect de înlocuire a stâlpilor de iluminat. Au scos stâlpii vechi, care erau amplasaţi la distanţe de 25-30 de metri unul de altul. Noii stâlpi sunt amplasaţi la 40 de metri între ei, iar dacă se arde o lampă, pe o distanţă de 80 de metri nu va fi lumină. Eu şi alţi colegi din societatea civilă am atenţionat asupra situaţii, dar se vede că nu e suficient. De aceea, cred că trebuie o implicare politică.”, şi-a motivat Sorin Belu intrarea în politică. Bogdan Diaconu i-a urat bun venit în partid activistului de la Baricada Verde şi l-a invitat să facă parte din comisia naţională a PRU pentru protecţia mediului. „Noi promovăm naţionalismul ecologic, pentru că trebuie să ne apărăm ţara şi din acest punct de vedere”, a mai punctat Diaconu.

Comments

comments

Politica

Incidente la Iași. Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat, astăzi, de un protestatar cu o substanta albă, cel mai probabil cu iaurt, la aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Bărbatul care a aruncat cu iaurt în primarul Mihai Chirica a fost preluat de forțele de ordine. Bărbatul s-a aşezat lângă soborul de preoţi care se pregătea să oficieze slujba de Te Deum. În momentul în care primarul a trecut prin faţa lor, bărbatul a scos din haină o sticluţă cu iaurt şi a aruncat conţinutul pe haina primarului.

Primarul Mihai Chirica a apreciat că acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România. Bărbatul care a recurs la acest gest s-a declarat nemulţumit de pensie. Chirica a spus că, după ani de frustrări, românii nu mai ştiu să dialogheze sau să respecte momentele importante din viaţa şi istoria statului român, precum cel care marchează 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: