Connect with us

Administratie

„Mașinile electrice sunt viitorul!“ Viceprimarul Dumitrașcu anunță că orașul Năvodari ar putea avea 10 stații de încărcare

Published

on

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel-Aurelian Dumitrașcu, a anunțat că autoritatea locală lucrează la un proiect privind amenajarea de stații de încărcare pentru mașini electrice. Dumitrașcu spune că există o linie de finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu pentru realizarea de astfel de stații. El a spus că își dorește amplasarea a minim 10 stații de reîncărcare pe raza orașului Năvodari, care vor avea două puncte de reîncărcare, una cu o putere de 22 kw și una cu o putere de 50 kw (fast charging).

„Mașinile electrice sunt viitorul! Mediul înconjurător are de câștigat! Conform datelor oficiale, la finalul anului trecut figurau înscrise la Primăria Năvodari 34 de mașini electrice și 205 mașini hibrid, pentru care în prezent nu există nici un fel de infrastructură. Există oportunitatea să dezvoltăm transportul ecologic prin construirea de stații de alimentare pentru vehicule electrice cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu. În acest sens, am elaborat un studiu de fezabilitate pe care l-am propus Consilului Local și care a fost aprobat în unanimitate.

În urma consultărilor cu proiectanții și cu inginerii Enel, am găsit cele mai bune locații unde să repartizăm stațiile de reîncărcare, astfel încât, atunci când mașina este alimentată, șoferul poate petrece timp la restaurant, cafenea, hypermarket, etc.

Îmi doresc să amplasăm minim 10 stații de reîncărcare pe raza orașului Năvodari; acestea vor avea două puncte de reîncărcare, una cu o putere de 22 kw și una cu o putere de 50 kw (fast charging).

Advertisement

Scopul acestui proiect este să venim în sprijinul actualilor proprietari dar și să încurajăm achizițiile de noi mașini electrice. Doar împreună putem conștientiza cât de important este să protejăm mediul înconjurător!“, a spus Dumitrașcu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement