Connect with us

Administratie

USR Constanța: Primarul Chițac îngrădește accesul fizic la ședințele de Consiliu Local

Publicat

la

De ce primarul Chițac nu a organizat ședința Consiliului Local Municipal Constanța din această lună cu prezența fizică? Asta este întrebarea la care nimeni (cu excepția lui Chițac și a „enclavei“ sale din Primărie) nu poate să răspundă. Consilierii USR de Constanța au luat atitudine și îl întreabă care sunt motivele pentru care nu organizează ședințele de CLM cu prezență fizică, în condițiile în care Guvernul a eliminat restricțiile.

„Spre consternarea tuturor consilierilor locali USR, domnul primar Vergil Chițac a convocat ședința de Consiliu Local Municipal din această lună (joi, 31 martie) în format online. Decizia vine în condițiile în care, luna trecută, se revenise la formatul fizic. Nu se mai justifică sub nicio formă, atât moral, cât și etic ca ședințele CLM să fie ținute online. Îl informăm, oficial, pe domnul primar Vergil Chițac că starea de alertă a fost ridicată de trei săptămâni. Prin decizia de a susține, din nou, ședința de Consiliu Local în format online, primarul Constanței îngrădește cu bună știință accesul publicului și al presei, încălcând flagrant regulile Condului Administrativ.

Îi solicitiăm public domnului primar să ne transmită, pe ce cale consideră de cuviință, care este justificarea pentru convocarea ședinței de CLM din această lună în format online. De asemenea, îi sugerăm domnului Vergil Chițac să-și învingă teama de presă și de cetățenii orașului și să organizeze ședințele de Consiliu Local în format fizic, așa cum se întâmplă deja în toate orașele țării.“, scriu cei de la USR.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: