Connect with us

Actual

Mecanic de locomotivă, prins băut la serviciu în stația CF Palas Constanța

Published

on

În perioada 11 aprilie – 15 mai 2022, polițiștii de la transporturi au acționat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Poliției Române, obiectivele acțiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securității lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc și accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă și prevenirea şi combaterea consumului de alcool și substanțe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, stații de căi ferate, depouri, triaje, remize, de către personalul cu atribuții privind siguranța circulației feroviare.

Au acționat polițiști de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniți de angajați feroviari, care au executat 1.557 de controale, au legitimat 4.297 de persoane cu atribuții în siguranța circulației și au efectuat verificări în 636 de stații de cale ferată și 667 de trenuri.

În cadrul activităților preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 3.340 de persoane cu atribuții în siguranța circulației, de către reprezentanții A.S.F.R. și au fost verificați 560 de mecanici de locomotivă, în ceea ce privește depășirea serviciului maxim admis pe locomotive.

Advertisement

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, fiind cercetate 22 de persoane, dintre care 15 persoane au fost depistate în flagrant delict și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.335 de lei.

Reprezentanții Biroului de presă au dat mai multe exemple de angajați depistați băuți la locul de muncă, respectiv de la inspectoratele de poliție din Prahova, Brașov, Cluj, Vrancea și Constanța. Noi ne vom limita să vă prezentăm cazul de la Constanța:

La data de 10 mai 2022, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Siguranță Feroviară Constanța, s-au deplasat în stația C.F. Constanța-Mărfuri și au depistat un angajat în funcția de mecanic de locomotivă aflat în timpul executării serviciului pe un tren sosit în stația C.F. Palas, care emana halenă alcoolică.

Mecanicul respectiv a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la U.P.U. Constanța, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Advertisement

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau altor substanțe psihoactive.

Foto: Poliția Română

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement