Connect with us

Actual

Medgidia. Ceremonial militar și religios cu ocazia Zilei Armistițiului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a participat, astăzi, la un ceremonial militar și religios organizat cu ocazia Zilei Armistițiului. Cu ocazia sărbătoririi Centenarului victoriilor militare românești din anul 2017, manifestarea a avut loc la Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia. La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Serbia în România, Branko Brankovic și Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.
Manifestarea a debutat cu dezvelirea unei plăci comemorative ridicată în memoria Dr. Elsie Inglis urmată de un ceremonial religios și depunerea de coroane de flori de către autoritățile române și străine.
“În alocuțiunea sa, prefectul Ioan Albu a adus un omagiu eroilor români, sârbi, ruși, cehi și scoțieni, care au luptat pentru apărarea Dobrogei și a evocat faptele de vitejie ale acestora.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și a membrilor asociațiilor de reconstituire militară ”Tradiția Militară”,”Tomis” Constanța și “Astra Dobrogeană””, se arată într-un comunicat remis redacției de către Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Constanța.
În cadrul aceleeași manifestări, la Casa de Cultură I.N.Roman din Medgidia au avut loc o expoziție de fotografie cu tema Misiunea “Spitalele Femeilor Scoțiene în România în Primul Război Mondial”, o prezentare de carte a domnului Costel Coroban, autorul lucrării “Potârnichile Gri – Spitalele Femeilor Scoțiene în România în 1916-1917” și lansarea oficială a filmului documentar “Dobrogea Multiculturală”.
Evenimentul a fost organizat în onoarea grupului infirmierelor voluntare scoțiene, membre ale organizației “Spitalele Femeilor Scoțiene”, personal medical însoțitor al armatelor ruso – române – sârbe, care s-a aflat în misiune pe frontul din Dobrogea, în Primul Război Mondial, alinând suferința răniților, salvând viețile a mii de soldați care au luptat pentru apărarea Dobrogei. Conducătoarea acestei expediții în România a fost Dr. Elsie Inglis, personalitate recunoscută pentru talentul medical și implicarea în mișcarea pentru dreptul de vot al femeilor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou episod de iarnă la Constanța. Conducerea Regiei de Drumuri anunță că este pregătită să intervină în tot județul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au au emis o nouă prognoză de vreme rea pentru mai multe regiuni din țară. Printre zonele vizate se află și județul Constanța. Marți dimineață, conducerea Regiei Județene de Drumuri a anunțat că echipele de intervenție sunt pregătite să intervină în toate zonele din județ. Astfel, RAJDP s-a pregătit cu 18 autobasculante, 8 Wole, 5 autogredere, 6 Unimoguri, 17 autoutilitare, 6 freze şi 2 şenilate şi să acţioneze cu peste 10 mii de tone material antiderapant, având la dispoziţie aproape 45.000 de litri de motorină.

Iată informarea:

“Potrivit prognozei din această noapte, în tot judeţul Constanţa se aşteaptă precipitaţii sub formă de ninsori viscolite. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa roagă participanţii la trafic să evite, pe cât posibil, deplasările în afara localităţilor, mai ales pe timp de noapte. Dacă, totuşi, sunt nevoiţi de împrejurări să circule pe drumurile judeţene, conducătorii auto sunt rugaţi să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să le folosească astfel încât să nu perturbe acţiunile în teren ale utilajelor RAJDP, iar înainte de deplasare să se informeze despre starea drumurilor la Dispeceratul Central al regiei, la numerele de telefon 0241/693.527 şi 0735/008.802. Avertizarea meteorologică este valabilă începând cu seara zilei de 26 ianuarie 2021 până în dimineaţa zilei de 28 ianuarie 2021.
R.A.J.D.P. Constanţa este pregătită să intervină cu 18 autobasculante, 8 Wole, 5 autogredere, 6 Unimoguri, 17 autoutilitare, 6 freze şi 2 şenilate şi să acţioneze cu peste 10 mii de tone material antiderapant, având la dispoziţie aproape 45.000 de litri de motorină.”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Constanța. Un tânăr a intrat cu mașina într-un copac

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 22.45, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 20 de ani, și un copac.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi în gările din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat, weekend-ul trecut, acțiuni pe linia prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-COV2, în zona stațiilor CF din județul Constanța.

Astfel, polițiștii au legitimat peste 120 de persoane, fiind patrulate 4 stații CF și controlate 15 autovehicule.

În urma activităților, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.4300 de lei, dintre care 45 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 14 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 10 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

”Le recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: