Actual Slide

Medgidia. Contract pentru servicii IT prin negociere fără anunț de participare

mart. 06, 2018 Adrian Cârlescu

Primăria Municipiului Medgidia a publicat astăzi în SEAP un anunț de atribuire a unui contract în valoare de 54.000 de lei fără TVA încheiat cu o societate locală. Autoritatea contractantă a aplicat procedura negocierii fără anunț de participare, pe care a justificat-o prin faptul că serviciile în discuție pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate. În aceste condiții, la negociere a fost invitat un singur furnizor, care a și fost declarat câștigător. Vorbim aici de societatea Binar Gate SRL, care are sediul social pe strada Ana Ipătescu nr. 1, camera 2, Medgidia. Potrivit Vrăjitorul.Eu, societatea a fost înființată în anul 2010 de Cătălin Ionuț Baroncea. Aceeași sursă de informații spune că Binar Gate SRL a avut în ultimul bilanț contabil depus la ANAF o cifră declarată de afaceri de 70.055 de lei, cu o pierdere netă a exercițiului financiar de 4.738 de lei și datorii totale de 67.359 de lei. De asemenea, societatea a avut în anul 2016 un singur angajat. Din această perspectivă, contractul câștigat prin negociere directă cu administrația Vrabie este ca un colac de salvare pentru afacerea nu tocmai profitabilă a lui Cătălin Baroncea.

În virtutea drepturilor de exclusivitate luate în calcul de Primărie, Binar Gate SRL a semnat cu autoritatea locală contractul nr. 34/06.03.2018, în baza căruia va presta servicii de asistență tehnică și dezvoltare programe software.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.