Connect with us

Politica

Medgidia NU are buget pentru 2018. Viceprimărița Vlădescu cere DNA să verifice activitatea lui Vrabie!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierii locali din cadrul Consiliului Local al municipiului Medgidia au fost convocați de primarul Valentin Vrabie în ședință pentru a dezbate și supune spre aprobare bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2018. Pe fondul scandalului existent între consilierii PSD și edil – acuzațiile de violență fizică și verbală care i se aduc primarului Vrabie – bugetul NU a primit votul de încredere al majorității consilierilor. Astfel, aleșii locali din partea PSD și PNL au respins propunerea primarului Vrabie. Ce înseamnă asta? Pentru moment, un blocaj administrativ pentru tot ceea ce înseamnă activitate în oraș.

Imediat după ședință, Vrabie a făcut declarații și a susținut să este “seară neagră pentru municipiul Medgidia”.

“În această seară, consilierii PSD și PNL au umilit cetățenii municipiului nostru. Pentru orgolii mărunte și interese transpartinice, cu toții vom suporta consecințele dezastruoase care decurg din faptul că bugetul municipiului nu a fost aprobat: imposibilitatea plății salariilor pentru: persoanele cu dizabilități, asistenții persoanelor cu handicap, îngrijitori persoane vârstnice, funcționari publici și angajați Poliție Locală; pierderea proiectului în valoare de 3 milioane de euro, prin care Spitalul Municipal Medgidia ar fi beneficiat de dotare cu aparatură medicală de ultimă generație; imposibilitatea funcționării Clubului Sportiv Medgidia și plății salariilor angajaților și sportivilor legitimați; falimentul SC Apollo Ecoterm SRL. Dumneavoastră, cetățenii Medgidiei, ce părere aveți? Ce ați face și cum ați proceda în locul meu??”, transmite primarul.

Întreaga declarație a primarului o găsiți aici .

Să vină procurorii…

De partea cealaltă, viceprimărița Luminița Vlădescu cere prezența procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la Primăria Medgidia pentru a verifica actele contabile. Vlădescu susține că primarul a adus acuzații grave consilierilor și pentru acest aspect este corect ca DNA să pună lucrurile în ordine.

Drept concluzie: cetățenii municipiului Medgidia sunt cei care asistă la acest circ politico – administrativ și tot ei sunt cei care au de suferit din cauza unor oameni care pun mai presus de interesul cetățenilor, funcții, orgolii și alte socoteli politice…

Vrabie îi cheamă pe aleșii locali, astăzi, de la ora 15.00, în ședință de îndată. Tema este, desigur, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

Citiți și:

Medgidia. Vrabie, acuzat că i-a agresat verbal și fizic pe viceprimăriță și un consilier local

Comments

comments

Politica

Conducerea PMP Constanța cere încetarea mandatului unui consilier județean PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus azi, 06.12.2018, o solicitare către Președintele Consiliului Județean Constanța pentru a iniția un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al domnului Mocianu Sorin, având în vedere absența nemotivată la ultimele 5(cinci) ședințe ordinare ale Consiliului Județean Constanța.

Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier județean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situația în care consilierul județean absentează nemotivat de la mai mult de 3(trei) ședințe ordinare consecutive ale Consiliului Județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu, despre fetele de la handbal: “Există și o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Traian Băsescu le felicită pe handbalistele noastre după victoria de la Brest în stilul consacrat, cu înțepături și atacuri îndreptate direct către politicieni. Laudele la adresa fetelor arată părerea pe care acesta o are față de actuala clasă politică și îi îndeamnă pe români să nu mai urmărească “specimele de la canalele de știri” și să vadă România frumoasă pe care acestea o promovează peste tot în lume.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, după victoria naţionalei de handbal împotriva Norvegiei, că România are şi lucruri extraordinar de frumoase, sfâtuindu-şi prietenii să urmărească evoluţia handbalistelor, pentru că vor ajunge campioane, iar ei vor descoperi că în tot acest timp au stat şi s-au uitat la “specimene ale menajeriei televizate de canalele de ştiri”, enumerând mai mulţi realizatori şi analişti.

“Dacă în această seară v-aţi fi uitat pe TVR 1 la meciul fetelor noastre cu Campioana Europei, Norvegia, aţi fi văzut că există şi o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri. (…) Şi peste toate, o mână de români îmbrăcati în culorile naţionale le-au susţinut 60 de minute făcând un zgomot de parcă meciul se juca la Bucureşti cu sala plină de români şi nu la Brest”, afirmă Traian Băsescu, remarcând faptul că “România are şi lucruri extraordinar de frumoase”.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Turcescu, mesaj pentru Dragnea: “Fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, a acuzat, în plenul în care se discută dacă se va supune la vot revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, faptul că acesta a absentat de la jumătate din şedinţele de plen şi de la toate şedinţele Comisiei de Administraţie.

“Dragnea absentase la mai mult de jumătate din şedintele Camerei Deputaţilor. Dacă aţi fi avut un angajat, domnule Iordache, precum Dragnea, şi ar fi lipsit de la servicu, îl dădeaţi afară în secunda 3. Dragnea nu are ce să caute în Camera Deputaţilor. În Comisia de Administraţie unde e membru, Dragnea nu a călcat nici măcar odată. Invocaţi regulamentul, dl Iordache, vă invit la o dezbatere clară să veniţi şi să prezentanţi unde scrie că nu supuneţi la vot cererea plenului. Fără să vă ameninţ, vă aduc aminte o vorbă românească: fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată”, a declarat Robert Turcescu citat de mediafax.ro.

PNL a solicitat revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache anunţând însă că cererea este neregulamentară și a închis ședința, după un scandal pe care îl puteți urmări aici:

Circ în Camera Deputaților! Opoziția cere capul lui Dragnea, Iordache trage de timp și închide ședința de plen

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: