Connect with us

Administratie

Medic constănțean: „Voi protesta împotriva nedreptății, a bătăii de joc și a neputinței lor“

Published

on

Una dintre cadrele medicale care au cerut cu insistență redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase îi îndeamnă pe constănțeni să vină sâmbătă, 26 martie, în fața Primăriei Constanța pentru a protesta. Cora Mitroi-Maxim spune într-o postare pe Facebook că va protesta împotriva nedreptății, a bătăii de joc, nesimțirii, a neputinței lor, a lipsei lor de viziune și de asumare și împotriva minciunii!

„Unii își permit să facă aprecieri la adresa mea deși nu au “căderea”, doar pentru că mi-au fost colegi și m-au etichetat ca un om lipsit de caracter care face circ și teatru!

Tuturor acelora care din confortul fotoliului își permit să facă diverse evaluări ale caracterului meu, pe FB, le reamintesc că din “micimea” acestui caracter, am determinat cu un curaj nebun pe care alții nu l-au avut, expunerea realității din SCBIC prin vizibilitate în media locală și astfel am făcut ca lucrurile să se miște într-o direcție favorabilă pentru spitalul nostru! În caz contrar astăzi ne-am fi aflat în situația în care spitalul probabil că urma să fie demolat în contextul în care nici măcar modularul nu a fost contractat! Faptul că am fost unica voce care a vorbit nu ar trebui să îmi dea mie de gândit ci acelora care au ales calea mai facilă, de a sta în banca lor și de a nu vocifera în speranța că le va fi bine! Acelor colegi le-aș transmite să aibă măcar bunul simț de a sta în banca lor până la final în timp ce unii dintre noi luptăm în continuare (ca și până acum) cu neputința unui sistem medical public viciat! Ne vedem pe 26!“, scrie Cora Mitroi-Maxim.

Tot ea atrăgea atenția, încă din toamna anului trecut, că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase riscă să-și piardă avizul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate dacă nu îi reia activitatea.

Advertisement

Amintim că, mai multe persoane din Constanța s-au mobilizat pe Facebook pentru a protesta sâmbătă, 26 martie începând cu ora 12.00, în fața Primăriei, pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Protestul vine după ce primarul Chițac a înaintat până acum două termene, 15 decembrie 2021 și 28 februarie 2022 pentru redeschiderea parțială a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dar nu a respectat niciunul din aceste termene.

„În ceasul al doisprezecelea, pe 26 martie la ora 12 haideți să ne vedem în fața Primăriei Municipiului Constanța pentru a cere redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Pacienții constănțeni merită să aibă un spital unde să poată beneficia de tratament de specialitate. Personalul medical specializat merită să poată lucra într-un spital dedicat. Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea și a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum de COVID-19.”, se arată într-un mesaj pe Facebook.

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost închis după incendiul din 1 octombrie 2021 când șapte pacienți au murit în Secția ATI.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement