Connect with us

Administratie

Primarul Chițac ne anunță: „Constanța își pregătește viitorul. Nu este un slogan, ci un fapt“

Publicat

la

Primarul Constanței, Vergil Chițac, spune într-o postare pe Facebook că lucrările pe care administrația locală le derulează în instituțiile de învățământ din oraș „probează fără echivoc drumul pe care am ales să-l parcurgem.“

„Mai jos, vă prezint pe scurt care este stadiul proiectelor pe care Primăria Municipiului Constanța le implementează în școlile, liceele și grădinițele din oraș. Țin să menționez că toate acestea beneficiază de bugetare din fonduri europene, cu două excepții pe care le voi semnala și care sunt finanțate prin intermediul PNDL.

La Școala nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” am finalizat lucrările la Corp C1, iar în prezent lucrăm în Corp C2 și Corp C3, unde executăm lucrări de interior și la acoperiș. Valoarea proiectului este de aprox. 6,5 milioane lei.

În ceea ce privește Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, proiectul prevede îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Până acum am finalizat montajul tâmplăriei PVC, iar în prezent lucrăm la instalațiile interioare, exterior termosistem și rezervorul de apă de incendiu. Proiectul are o valoare de aprox. 5,4 milioane lei.

Tot lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice derulăm și la imobilul Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială nr. 8. La Minulescu, lucrările sunt finalizate în proporție de 95%, iar recepția acestora estimăm că va avea loc în luna mai. Aici, proiectul are o valoare de 4,2 milioane lei. La Școala nr. 8, am finalizat înlocuirea acoperișului, iar acum lucrăm la instalațiile interioare. De asemenea, stadiul la înlocuirea tâmplăriei PVC cât și la termosistem este de 50%. Proiectul are o valoare de 4,8 milioane lei.

Reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații are o valoare de 10,2 milioane lei, iar în acest moment executăm lucrări la termosistem. De asemenea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida (Corp Ateliere), cu o valoare de 7,7 milioane de lei, a ajuns în stadiul lucrărilor de armare fundații (consolidare).

Atât modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru (aprox. 10,1 milioane de lei), cât și consolidarea și modernizarea sălii de tenis de masă din cadrul acestuia (3,9 milioane de lei) sunt două proiecte care beneficiază de finanțare prin PNDL. În clădirea liceului am finalizat finalizat instalațiile de interior și în prezent am trecut la finisaje interioare (glet, șapă, compartimentări rigips) și la termosistem. La sala de tenis de masă lucrările sunt executate în proporție de 70%.

Atât la Grădinița „Amicii”, cât și la Grădinița cu program prelungit „Mugurel”, lucrările de modernizare sunt executate în proporție de 40%. Valoarea celor două proiecte însumează 10 milioane de lei ( 6 milioane de lei la „Amicii” și 4 milioane de lei la „Mugurel”).

Vă asigur că toate aceste lucrări sunt de calitate și sunt mai mult decât necesare pentru viitorul orașului nostru. Vă țin la curent cu evoluția acestora și cu alte noutăți pe care le pregătim pentru Constanța. Mergem înainte.“, spune Chițac.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: