Connect with us

Politica

Mesajul lui Victor Ponta pentru parlamentari. De ce îi îndeamnă fostul premier pe senatori și deputați la revoltă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Demers neaşteptat al fostului premier Victor Ponta! Fostul social-democrat a trimis Parlamentului o scrisoare deschisă, pe care a publicat-o şi pe Facebook. Deputatul îndeamnă la revoltă şi susţine că plata defalcată a TVA este o măsură care trebuie eliminată. “Această iniţiativă a Guvernului României este greşită, cu efecte negative semnificative asupra tutoror firmelor”, susţine Ponta în scrisoare, citat de Stiripesurse.ro.

REDĂM MAI JOS SCRISOAREA INTEGRALĂ:

” Stimate Doamne si Stimaţi domni senatori si deputati

Guvernul Romaniei a adoptat in cadrul sedintei de guvern din data de 30 august Ordonanta de Guvern nr.23 privind plata defalcata a TVA (cunoscuta ca si split TVA), ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial in 31 august 2017.

Aceasta prevedere va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici platitoari de TVA care isi desfasoara activitatea in Romania / nu va creste incasarile la Bugetul de Stat / va creste birocratia si posibilitatea producerii unor abuzuri / nu exista nicio alta tara europeana care sa aplice in acest moment un asemenea sistem / nu s-a facut un studiu de impact si nici nu avem un proiect pilot care sa ne permita sa analizam efectele concrete .

Aceasta evidenta greseala de strategie economica si fiscal bugetara poate fi indreptata de catre Parlament inainte de a produce efecte – pana la data de 1 Ianuarie 2018. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei urmeaza sa intre in dezabaterea Comisiilor de specialitate si ulterior a Plenului Senatului. Dupa Senat urmeaza dezbaterea si adoptarea in Camera Deputatilor. Solutia constitutionala si regulamentara la care trebuie sa apelam este adoptarea unui amendament la aceasta lege prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii acestui sistem ( ramanand sa fie aplicat facultativ – daca ar exista cumva o firma care ar dori asa ceva)!

Rog toti parlamentarii sa sustina acest demers transpartinic care are ca beneficiar direct TOATE firmele din Romania – iar indirect angajatii acestora si Bugetul de Stat.

Dragi Colegi,

Fac apel la dumneavoastra sa ne unim eforturile pentru eliminarea obligativitatii platii defalcate a TVA/ fiecare dintre noi reprezinta in Parlament o circumscriptie electorala, unde exista cel putin o firma platitoare care ofera locuri de munca alegatorilor nostri/ aceasta schimbare poate doar sa ingreuneze , sa blocheze sau chiar sa inchida activitatea acestor firme.

Aceasta initiativa a Guvernului Romaniei este gresita cu efecte negative semnificative asupra tutoror firmelor. Argumentele care sustin cele scrise mai sus si care m-au convis sa fac apel la fiecare membru al Parlamentului le gasiti exprimate mai jos de organizatiile reprezentative ale diversilor agenti economici din Romania / de asemenea specialistii in domeniu au o opinie negativa UNANIMA asupra acestui subiect.

Consiliul Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei sunt cele mai reprezentative organizatii ale intreprinderilor mici, mijlocii, mari cu capital roman si strain.

Sunt argumentele economice ale celor care zi de zi isi desfasoara activitatea in Romania, care platesc taxele si impozitele ce formeaza sursa principala de venit pentru Bugetul tarii/ fimele mici si mijlocii vor fi cele mai afectate de acesta masura.

Impovararea administrativa si birocratica a contribuabililor onesti cu masuri ca plata defalcata a TVA NU ESTE o buna strategie, NU va contribui la cresterea gradului de colectare a TVA, NU va reduce evaziunea fiscala.

In vederea protejarii fimelor romanesti si a celor cu capital strain care isi desfasoara activitatea in Romania solicit sprijinul in vederea adoptarii acelui amendament la Legea de aprobare a Ordonantei prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii platii defalcate a TVA.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, DEMISIE din PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a demisionat din PSD Constanța. Contactat de Ordinea.ro, acesta a precizat că a demisionat imediat după alegerile locale, iar decizia de a pleca din rândurile social-democraților a fost din motive personale. Georgescu a precizat că nu are de gând să se înscrie în niciun alt partid.

Daniel Georgescu a fost membru al PSD Constanța din 2001 și șef al ACN din 2012.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, și-a dat DEMISIA din PPU-SL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul candidat la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a anunțat că demisionează din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

„Subsemnatul, Horia Constantinescu, vă aduc la cunoștință, oficial, demisia mea din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Colaborarea Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL. Chiar dacă această colaborare politică se oprește aici, sper, din tot sufletul, ca proiectul meu legislativ, privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului. Nu doresc să mă implic în alegerile parlamentare, în sensul unei candidaturi, din simplul motiv că am multe de rezolvat acasă, la Constanța. Vreau să rămân aici. Nu sunt un oportunist ci un om gospodar. Voi continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute, reabilitarea Parcului Palatului Copiilor fiind unul dintre obiectivele principale. În paralel, lucrăm deja la noi inițiative.  După alegerile locale din 27 septembrie, mi-am reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde dețin funcția de comisar șef adjunct.“, spune Horia Constantinescu, care este șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Fost membru al PSD, Horia Constantinescu a precizat că nu are de gând să revină în rândurile social-democraților.

„Nu există rațiuni de a mă înscrie la acest moment în niciun partid! Așa cum am scris, alegerile m-au determinat să aleg o fornațiune politică, pentru susținerea listei de consilieri.“, a punctat Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

15 din cei 18 miniștri ai Cabinetului Orban, plasați pe locuri fruntașe la parlamentare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liberalii au aprobat listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Dintre cei 18 membri ai Guvernului Orban, doar trei nu se află pe listă: Costel Alexe, ministrul Mediului, ales deja preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe și Marcel Boloş, ministrul Fondurilor. Europene. În rest, toţi cei 15 miniştri se află pe locuri eligibile la alegerile parlamentare. 11 dintre ei deschid listele  în diverse judeţe, iar patru miniştri sunt pe locul 2 sau 3 pe liste.

Lista miniştrilor care candidează:

Ludovic Orban – premier, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti

Raluca Turcan – viceprim-ministru, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Sibiu

Florin Cîţu – ministrul Finanţelor Publice, deschide lista pentru Senat la Bucureşti

Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne, deschide lista pentru Senat la Caraş-Severin

Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Prahova

Nicolae Ciucă – ministrul Apărării, deschide lista pentru Senat la Dolj

Virgil Popescu – ministrul Economiei, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Mehedinţi

Lucian Bode – ministrul Transporturilor, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Sălaj

Adrian Oros – ministrul Agriculturii, deschide lista pentru Senat la Cluj

Ion Ştefan – ministrul Dezvoltării, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Vrancea

Nelu Tătaru – ministrul Sănătăţii, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Vaslui

Violeta Alexandru – ministrul Muncii, locul 2 pe lista pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti

Monica Anisie – ministrul Educaţiei, locul 3 pe lista pentru Senat la Bucureşti

Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii, locul 3 pe lista pentru Camera Deputaţilor la Suceava

Ionuţ Stroe – ministrul Sportului, locul 3 pe lista pentru Camera Deputaţilor la Dolj

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: