Connect with us

Politica

Primăria Constanța cumpără foișoare pentru salvamari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Constanța intenționează să achiziționeze foișoare pentru salvamar necesare pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia, pentru următorul sezon estival.

Potrivit anunțului postat pe pagina de internet a administrației municipale, primăria a cărei activitate este coordonată de Decebal Făgădău intenționează achiziția de foișoare pentru salvamar, cu următoarele caracteristici tehnice:
–  foișoarele vor avea caracteristicile tehnice conform anexelor;
– confecția metalică trebuie să fie grunduită cu 2 (două) straturi de grund și 2 (două) straturi de vopsea rezistentă la mediul salin. Vopseaua va fi în 2(două) culori: roșu și galben;
– materialul din care vor fi confecționate parasolarele copertinelor va fi din poliplan, de culoare galbenă,  care să ofere protecție totală împotriva radiațiilor UV;
– montarea foișoarelor pentru salvamar se va face cu săpătură direct în nisip.

Aspecte supuse consultării în vederea elaborării caietului de sarcini și a estimării valorice pentru un număr de 15 bucăți foișoare pentru salvamar.

Se solicită opinia operatorilor economici cu privire la:
1. Prețul pe confecționare și montare pentru un număr de 15 bucăți foișoare pentru salvamar;
2. Alte caracteristici tehnice cu privire la îmbunătățirea rezistenței pentru un timp îndelungat.
– prețul unitar va include toate cheltuielile (confecționare și montare)
– propunerea financiară va fi prezentată în prețuri unitare și la valoare totală, inclusiv taxa pe valoare adăugată, care va fi evidențiată distinct.

Data limită de transmitere a propunerilor este 13 septembrie, ora 16.00, iar data limită pentru consultare a fost stabilită ziua de 15 septembrie.

Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite propunerea de preț în vederea elaborării caietului de sarcini și determinarea valorii estimate, cu respectarea celor precizate în anunț.

Propunerile vor fi transmise la adresa de email: oana.tudor@primaria-constanta.ro, la sediul din str. Mihail Kogălniceanu, nr. 28, Constanța, sau la nr. Fax – 0241/488176.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Orban nu dă nicio șansă amânării alegerilor: „Dacă se respectă regulile, nu te poți îmbolnăvi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că, dacă se respectă regulile de distanțare, nu este cazul amânării alegerilor parlamentare. El a completat cu faptul că alegerile parlamentare vor avea loc, pentru că acțiunile electorale nu pun în pericol sănătatea românilor. Orban a făcut această declarație după ce a fost întrebat dacă există posibilitatea amânării alegerilor parlamentare, în cazul în care ar crește numărul de infectări cu noul coronavirus.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Claudiu Palaz acuză (PMP): Nu ni s-a acceptat invitatul la ceremonia de învestire a noului CJ Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, acuză organizatorii evenimentului de învestire a noilor consilieri județeni din Constanța că invitatul formațiunii pe care o reprezintă nu a fost acceptat. Deși susține că a trimis documentul în timp util și că, teoretic, nu ar fi fost nicio problemă – toate celelalte formațiuni având invitați, din partea PNL fiind invitat însuți premierul Ludovic Orban – de la PMP nu poate veni nimeni.

Iată acuzațiile pe care Claudiu Palaz le aduce organizatorilor:

Partidul Miscarea Populara Constanta, prin presedintele Claudiu-Iorga Palaz, avand in vedere ceremonia de investire a consilierilor judeteni alesi in cadrul Consiliului Judetean Constanta, ce urmeaza sa se desfasoare in sala Remus Opreanu, am solicitat in cursul zilei de azi Institutiei Prefectului Judetului Constanta si secretarului Consiliului Judetean Constanta, ca in cadrul evenimentului mentionat mai sus sa fie prezent din partea PMP si un invitat.

Am solicitat acest lucru ca urmare a faptului ca Institutia Prefectului Judetului Constanta ne-a contactat prin intermediul secretarului judetului in cursul zilei de ieri, in vederea comunicarii numelui invitatului care va insoti consilierii judeteni alesi, in cadrul evenimentului (mentionam ca fiecare partid politic a fost contactat in acest sens).

          Totodata ni s-a comunicat ca vor fi repectate masurile de preventie privind raspandirea virusului Sars-Cov-2, invitatii ramanand in sala Remus Opreanu, iar alesii locali sa fie invitati in grupuri de cate 10 in vederea depunerii juramantului. Lucru total corect privind desfasurarea acestui eveniment in conditiile de pandemie.

          In cursul zilei de ieri am comunicat faptul ca vom avea un invitat care va participa la ceremonie asa cum ni s-a solicitat, iar in diminieata acestei zile am fost contactati de reprezentanti ai institutiilor mentionate mai sus transmitandu-ni-se ca s-a anulat prezenta invitatului din partea PMP fara a ni se explica in mod corect si logic care ar fi motivul.

          Din informatiile publice am aflat ca anumite partide reprezentate in Consiliul Judetean Constanta vor avea prezenti mai multi invitati in detrimentului Partidului Miscarea Populara, fiind total incorect si necinstit in modul in care este tratat PMP de catre autoritatile judetene.

          Partidul Miscarea Populara trage un semnal de alarma fata de modul discretionar si de atitudinea afisata in raport cu ”membrii de casa” ai autoritatilor judetene. La ceremonia de investire a consilierilor judeteni alesi va fi prezent si premierul Romaniei, prezenta pe care o salutam si ne onoreaza, acest lucru ar trebui sa garanteze o abordare corecta in ceea ce priveste relatia cu partidele politice ce vor fi prezente la eveniment.

          Nu este corect ca din partea partidelor majoritare ce vor depune juramantul sa fie prezenti invitati ai acestora, iar celorlalte formatiuni politice sa nu li se accepte invitati.

          In speranta ca aceasta sincopa aparuta in cadrul evenimentului de azi este doar o problema de organizare tehnica a unor oameni neexperimentati si nicidecum o abordare discretionara, suntem convinsi ca va fi remediata iar PMP va fi tratat in mod corect ca celelalte partide si vom primi acordul ca la ceremonie sa avem prezent doar un singur invitat, asa cum am solicitat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Tomac, președintele PMP, renunță la pensia specială: “Un furt și o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a decis să renunțe la pensia specială. Susține că acești bani reprezintă o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România. De asemenea, liderul PMP mai transmite, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său de Facebook, că banii din pensiile speciale sunt un furt și că nimeni nu a forțat pe nimeni să intre în politică.

“Politicienii nu trebuie să aibă privilegii”, scrie Eugen Tomac.

Iată mesajul complet:

“În ziua în care în Parlamentul României, la propunere PSD, a fost votată legea prin care au fost create pensiile speciale pentru parlamentari, am spus răspicat de la tribuna Parlamentului, cerând sa fie consemnat în procesul verbal și publicat în monitorul oficial, că renunț la pensia specială pe care o consider un furt.
Pensiile speciale pentru polticieni sunt un furt și o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România.
Nimeni nu ne-a obligat să ne implicăm în politică, nimeni nu ne obligă să candidăm, politicienii nu trebuie să aibă privilegii, politica trebuie făcută din patriotism.
Noi considerăm că singuri cetățeni care merită pensiile speciale sunt militarii care și-au riscat viața în activitatea lor, în numele statului român, precum și foștii deținuți politici.
De aceea, PMP a depus în Parlament un proiect de lege privind eliminarea tuturor pensiilor speciale și vom lupta pentru acest obiectiv.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: