Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Meşteşugurile de la Ovidiu s-au împotmolit în utilaje

Published

on

În oraşul Ovidiu ar fi trebuit să funcţioneze un Centru meşteşugăresc care să reînvie o parte din meseriile tradiţionale şi care să-i ajute pe locuitorii de aici să nu uite de obiceiurile strămoşeşti. Numai că…bani au fost, fonduri s-au cheltuit, dar proiectul, cu finanţare europeană, nu este gata, iar Centrul este departe de a fi funcţional. Mai exact, actuala conducere a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) nu crede că acest Centru va deveni vreodată funcţional. Motivele se reduc la indolenţa şi nesimţirea cu care s-a vrut neapărat ca să existe un astfel de aşezământ, fără a se verifica înainte dacă se poate face aşa ceva.

„Damblaua” lui Nicuşor Constantinescu

nicusorconstantinescu1-1450285959Povestea, pe scurt, este următoarea: suspendatul preşedinte al CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, a ţinut morţiş să aibă astfel de centre în judeţul Constanţa, iar localnicii să dea buluc şi să reînveţe meseriile tradiţionale. Toate bune şi frumoase, intenţiile lăudabile…au urmat achiziţiile şi construcţiile, iar când a venit vorba despre dotări, lucrurile au decedat. Şi asta pentru că utilajele necesare Centrului meşteşugăresc NU se găsesc. Conform celor spuse de vicepreşedintele CJC Cristinel Nicolae Dragomir consultantul proiectului ar fi afirmat că a căutat, PE NET, la data respectivă, în urmă cu vreo 3 ani de zile, utilajele necesare meşteşugurilor, dar că acum acestea nu mai sunt de găsit.

„Bogatul” judeţ Constanţa va trebui să returneze banii europeni

Partea tragică vine de abia acum: Centrul nu va putea să funcţioneze conform specificaţiilor de proiect, iar „bogatul” judeţ Constanţa va trebui să returneze banii europeni. Iată şi câteva specificaţii tehnice ale proiectului: valoare – 6.874.105,68 lei, din care contribuţie CJC 3.010.388,23 lei. Obiectiv general al proiectului „Centru productiv meşteşugăresc pentru susţinerea activităţilor turistice şi de agrement Ovidiu”: creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului din Polul Naţional de Creştere Constanţa prin crearea unui centru productiv meşteşugăresc. Obiective specifice: construire imobil S+P+1 in care va funcţiona centrul productiv meşteşugăresc; dotarea şi echiparea noului corp de clădire; extindere utilităţi; crearea/menţinerea de noi locuri de muncă. Toate acestea ar trebui, conform noului termen asumat de CJC, finalizate până la 30 iunie anul acesta. Asta dacă utilajele şi maşinile necesare vor începe să fie construite. Undeva, în lumea aceasta.

Advertisement
palaz

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions