Connect with us

Actual

Metoda Accidentul: Un constănțean a dat 20.000 de lei unui necunoscut pentru a-și salva fiul

Maria Ionescu

Publicat

la

Deși au fost făcute numeroase arestări în cazurile ”Metoda Accidentul”, situațiile de acest gen se repetă, din păcate, aproape zilnic. Și mai grav este faptul că încă mai sunt constănțeni care pica în plasa infractorilor și le dau bani. Uneori chiar foarte mulți, astfel încât stai să te întrebi cum poate păstra cineva o căruță de bani în casă. (În fine, este un alt subiect). Iată ce s-a întâmplat pe data de 8 ianuarie. În jurul orei 02.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 74 de ani, a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, aducându-i la cunoștință faptul că fiica sa a fost implicată într-un accident. Persoana necunoscută i-a recomandat efectuarea unei intervenții chirurgicale, în schimbul sumei de 15.000 de lei. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţându-și rudele, ulterior fiind sesizate organele de poliţie. În aceeași zi, în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 79 de ani, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care i-a spus că fiul acesteia a fost implicat într-un accident rutier, fiind la spital. I s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 7.000 de lei, pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie. Tot pe data de 8 ianuarie, în jurul orei 08.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, de 83 de ani, care le-a spus că a fost apelat, pe telefonul mobil, în jurul orei 04.00, de către un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul lui a fost reținut de polițiști, fiind implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a unei femei. I s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 20.000 de lei, astfel încât fiul acestuia să fie eliberat. Bătrânul a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 20.000 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: