Connect with us

Actual

Totul se leagă! Confort Urban cumpără borduri și pavele de 3,8 milioane de lei de la o firmă din Alba

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Confort Urban SRL a publicat azi în SEAP un anunț privind atribuirea a trei contracte de achiziție publică de borduri și pavele de tip 1 și 2. Atribuirea a avut la bază o licitație publică anunțată de societatea Consiliului Local pe 17 octombrie 2017. Necesitatea achiziției a fost motivată prin starea proastă a carosabilului care a suferit degradări evolutive datorate solicitărilor dinamice și a factorilor climaterici. De asemenea, autoritatea contractantă a menționat că bordurile și pavelele sunt necesare pentru realizarea lucrărilor de infrastructură specifice, conform programului de interes public ”Investiții în reparații drumuri pentru anul 2017 al Municipiului Constranța”. Achiziția a fost împărțită în trei loturi funcționale. Toate au fost câștigate de aceeași firmă, respectiv Elis Pavaje SRL din localitatea Petrești, județul Alba. În total, autoritatea contractantă va achita 3.828.300 de lei plus TVA. Bordurile costă 753.900 de lei plus TVA, pavele de tip 1 costă 2.879.400 de lei plus TVA, iar pavelele de tip 2 costă 195.00 de lei plus TVA.

Un primar condamnat pentru luare de mită de la Elis Pavaje

Elis Pavaje SRL este cel mai mare producător român de pavele și borduri. Societatea a fost înființată în anul 1991, ca o afacere de familie, de Elis Goța și fii săi, Emil și Vasile, care între timp au preluat întreaga afacere. Societatea operează două fabrici, în Petrești și Vințu de jos, iar din anul 2017 a demarat construirea unei noi fabrici în județul Neamț. De asemenea, deține un showroom imens la Stoenești Prahova. Familia Goța figurează în topul Foerbs al milionarilor din România. Potrivit unei estimări proprii, activele societății valorează aproximativ 50 de milioane de euro. Elis Pavaje a fost implicată în construirea Cluj Arena, stadionul Petrolul Ploiești și 19 centre comerciale Kaufland și Lidl. În anul 2015, numele societății a fost implicat într-un dosar penal al fostului primar din Reșița, Mihai Stepanescu, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a primit mită de la un reprezentant al societății în vederea avantajării în cadrul unei licitații publice (vezi detalii aici și aici). De asemenea, presa locală din Alba a speculat cu privire la o relație privilegiată existentă între Elis Pavaje și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, denumind pavelele montate de Elis drept havele. Să mai spunem că motto-ul firei Elis Pavele este ”totul se leagă!”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Conduceți cu atenție! Este ceață pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 150 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 192, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și Medgidia, jud. Constanța.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: