Actual Slide

Totul se leagă! Confort Urban cumpără borduri și pavele de 3,8 milioane de lei de la o firmă din Alba

ian. 09, 2018 Adrian Cârlescu

Confort Urban SRL a publicat azi în SEAP un anunț privind atribuirea a trei contracte de achiziție publică de borduri și pavele de tip 1 și 2. Atribuirea a avut la bază o licitație publică anunțată de societatea Consiliului Local pe 17 octombrie 2017. Necesitatea achiziției a fost motivată prin starea proastă a carosabilului care a suferit degradări evolutive datorate solicitărilor dinamice și a factorilor climaterici. De asemenea, autoritatea contractantă a menționat că bordurile și pavelele sunt necesare pentru realizarea lucrărilor de infrastructură specifice, conform programului de interes public ”Investiții în reparații drumuri pentru anul 2017 al Municipiului Constranța”. Achiziția a fost împărțită în trei loturi funcționale. Toate au fost câștigate de aceeași firmă, respectiv Elis Pavaje SRL din localitatea Petrești, județul Alba. În total, autoritatea contractantă va achita 3.828.300 de lei plus TVA. Bordurile costă 753.900 de lei plus TVA, pavele de tip 1 costă 2.879.400 de lei plus TVA, iar pavelele de tip 2 costă 195.00 de lei plus TVA.

Un primar condamnat pentru luare de mită de la Elis Pavaje

Elis Pavaje SRL este cel mai mare producător român de pavele și borduri. Societatea a fost înființată în anul 1991, ca o afacere de familie, de Elis Goța și fii săi, Emil și Vasile, care între timp au preluat întreaga afacere. Societatea operează două fabrici, în Petrești și Vințu de jos, iar din anul 2017 a demarat construirea unei noi fabrici în județul Neamț. De asemenea, deține un showroom imens la Stoenești Prahova. Familia Goța figurează în topul Foerbs al milionarilor din România. Potrivit unei estimări proprii, activele societății valorează aproximativ 50 de milioane de euro. Elis Pavaje a fost implicată în construirea Cluj Arena, stadionul Petrolul Ploiești și 19 centre comerciale Kaufland și Lidl. În anul 2015, numele societății a fost implicat într-un dosar penal al fostului primar din Reșița, Mihai Stepanescu, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a primit mită de la un reprezentant al societății în vederea avantajării în cadrul unei licitații publice (vezi detalii aici și aici). De asemenea, presa locală din Alba a speculat cu privire la o relație privilegiată existentă între Elis Pavaje și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, denumind pavelele montate de Elis drept havele. Să mai spunem că motto-ul firei Elis Pavele este ”totul se leagă!”.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.