Connect with us

Administratie

Mihai Lupu, șeful CJ Constanța: Din păcate, în anul 2022, încă vorbim despre lipsa necesităţilor elementare

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de vicepreşedinţii instituţiei, Stelian Gima şi Petre Enciu, au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au fost abordate teme de actualitate, dar şi stadiul implementării proiectelor la nivelul CJC.

Când am preluat mandatul mi-am asumat, în fața tuturor constănțenilor, o responsabilitate. Am promis că îmi voi canaliza toată priceperea și energia pentru a le oferi o viață mai bună. Cred că felul în care îmi desfășor activitatea, dovedește că mă țin de cuvânt. Sigur, că și dumneavoastră și eu, ne dorim ca lucrurile să se miște mai repede și să vedem rezultate cât mai curând. Legea trebuie respectată, la fel și etapele de derulare a proiectelor – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În conferință, au fost prezentate pe larg o serie de proiecte la care s-a lucrat, precum și rezultatele unor obiective realizate deja, investiţii extrem de importante pentru județul Constanța, pe care le regăsiţi în documentul ataşat.

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii reprezintă o condiţie obligatorie pentru stimularea economiei acestui judeţ. Acesta a fost un alt subiect abordat în conferinţa de presă.

Advertisement

Abordările noastre sunt realiste. Este clar că fară a avea o viziune de ansamblu nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. Sigur că există nemulţumiri, aceleaşi pe care le aveţi şi dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, dar şi societatea civilă. Investiţiile în sistemele de alimentare cu apă, canalizare şi gaze, se fac o dată la câteva decenii, de aceea este important să existe o colaborare absolut impecabilă între toţi factorii decidenţi şi tehnici angrenaţi în aceste proiecte. Din păcate, în anul 2022, încă vorbim despre lipsa acestor necesităţi elementare. Este prioritar să aducem apă de calitate, canalizare şi gaze, în fiecare localitate a judeţului Constanţa şi este un angajament pe care îl vom duce la bun sfârşit”, a spus Mihai Lupu, preşedintele CJC.

Totodată, s-a discutat şi despre delegarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Constanţa.

Am preluat un serviciu judeţean de transport fără contracte de gestiune delegate conform legislaţiei, cu rute de transport neadecvate, iar unele mijloace de transport erau necorespunzătoare. În prezent suntem în plin proces de finalizare a procedurii de licitaţie privind delegarea contractelor de gestiune. Această procedură a venit cu reguli noi, mult mai exigente, care să asigure un transport la standarde europene, cu rute adaptate nevoilor de deplasare şi competitive din punct de vedere financiar” – a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu. – comunicat de presă CJ Constanța

foto: Telegraf Online Constanța

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement