Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Mihai Sorin: Școlile din județul Constanța, fără dificultăți în pregătirea sezonului rece

Published

on

Astăzi, 20 octombrie, la Prefectura Constanța s-a desfășurat o videoconferință care a avut ca punct principal pe ordinea de zi pregătirea sezonului rece. În județul Constanța nu sunt semnalate probleme deosebite la nivelul unităților administrativ-teritoriale, respectiv la nivelul unităților de învățământ.

Potrivit inspectorului școlar general Mihai Sorin, în ședințele cu directorii unităților de învățământ preuniversitar de stat, desfășurate în zilele de 17, 18 și, respectiv, 19 octombrie 2022, nu au fost, de asemenea, comunicate către Inspectoratul Școlar Județean Constanța dificultăți cu care să se confrunte directorii în ceea ce privește pregătirea sezonului rece.

”În cadrul videoconferinței de astăzi nu s-au solicitat date cu privire la modalitatea prin care fiecare unitate de învățământ asigură încălzirea spațiilor administrate.

Cu toate acestea, la începutul anului școlar s-au centralizat informații cu privire la acest aspect, 224 din cele 510 unități de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate) precizând că utilizează combustibil solid în acest scop. Este în curs de desfășurare o inspecție tematică a IȘJ Constanța în toate școlile din județ prin care se verifică și introducerea și actualizarea datelor din SIIIR, inclusiv ale celor referitoare la informația solicitată. În momentul finalizării inspecției tematice, vom putea oferi aceste date actualizate.”, a precizat Mihai Sorin.

El a menționat că în privința sumelor necesare pentru facturile la utilități, situația solicitată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța arată faptul că la 31.08.2022, din bugetul total bunuri și servicii pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Constanța (sume defalcate din TVA, pentru anul 2022), s-a executat bugetar 62%.

”Estimarea de către unitățile de învățământ a cheltuielilor pentru 1/3 din anul bugetar (intervalul 1 septembrie- 31 decembrie 2022), în mod special pentru plata facturilor la utilități, indică faptul că județul Constanța nu se confruntă cu dificultăți în asigurarea încălzirii în școli în perioada sezonului rece. Eventualele situații excepționale vor fi rezolvate cu celeritate, existând atât capacitate instituțională, cât și permanentă colaborare cu alte instituții locale, județene și naționale.”, a subliniat Mihai Sorin.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions