Connect with us

Societate

Mii de constănțeni NU AU apă caldă nici la această oră. Vezi justificările autorităților

Published

on

Locuitorii municipiului Constanța au fost anunțați de reprezentanții Primăriei că, în intervalul 16-31 august a.c., vor rămâne fără apă caldă din cauza unor lucrări la rețeaua de transport a agentului termic. Data la care ar fi trebuit finalizate lucrările a trecut de câteva zile – cu toate acestea, constănțenii racordați la magistrala 2 a sistemului centralizat nu beneficiază nici la această oră de apă caldă. Iar azi a început și școala…

În urmă cu puțină vreme, societatea Termoficare Constanța a remis un comunicat de presă prin care încearcă să explice cum stau de fapt lucrurile. Reprezentanții regiei precizează că ieri, 4 septembrie, s-a reușit reluarea furnizării apei calde către locuitorii racordați la magistrala 1. Tot ei menționează că nu pot preciza momentul la care se va relua furnizarea acesteia și pe magistrala 2.

Iată comunicatul integral al societății Termoficare:

”TERMOFICARE CONSTANȚA SRL s-a confruntat în ultimele zile cu o succesiune de avarii majore apărute pe rețeaua de transport  a agentului termic, după repunerea în funcțiune a pompelor de circulație amplasate în CET Palas.

Vă informăm pe această cale că s-a procedat la repararea conductelor magistrale, iar după operațiunea de încărcare a acestora cu apă ne-am confruntat cu apariția unor noi avarii, a căror amploare nu ne permite să ținem instalațiile în presiune.

În data de 04.09.2022 s-a reușit reluarea furnizării apei  calde către consumatorii racordați la magistrala 1 a rețelei de transport (75 de puncte termice).

În prezent, echipele de reparații ale TERMOFICARE CONSTANȚA SRL lucrează la remedierea avariilor depistate pe magistrala 2 a rețelei de transport (46 de puncte termice), pentru repunerea în funcțiune și a acesteia.

Gradul avansat de coroziune al conductelor facilitează apariția avariilor la intrarea sistemului în presiune, motiv pentru care nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin magistrala 2.

Vestea bună pentru constănțeni constă în faptul că la această dată proiectele de modernizare a rețelei de transport se află în etapa de execuție și odată cu derularea acestora vor fi eliminate toate neajunsurile generate de vechimea conductelor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, înțelegem nemulțumirile consumatorilor noștri față de lipsa apei calde și vă asigurăm că facem toate eforturile pentru rezolvarea situației în cel mai scurt timp posibil.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!