Conecteaza-te cu noi

Actual

Mii de tineri concurează pentru a deveni angajați ai MAI

Published

on

O nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale de poliţie, jandarmi, poliţie de frontieră şi pompieri a început în această săptămână.

Potrivit unui comunicat de presă postat de către AGERPRES, peste 9.300 de candidaţi concurează pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs în şcolile postliceale ale MAI.

Cel mai mare număr de candidaţi este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”, din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile. La Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

În premieră, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, şi persoanele de sex feminin vor susţine examenul de admitere, iar cele 130 de doamne şi domnişoare înscrise vor concura alături de bărbaţi pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaţilor este de 1.156.

Advertisement

La cele două şcoli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidaţi, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviaţie.

De asemenea, la şcoala de pregătire a agenţilor de poliţie de frontieră “Avram Iancu”, din Oradea s-au înscris 935 de candidaţi pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere debutează în data de 10 ianuarie cu înscrierea candidaţilor şi eliberarea legitimaţiilor de concurs. În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susţine probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie şi va consta într-un test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susţinerea probei scrise, vor afişate în perioada 20-21 ianuarie.

Advertisement

Perioada de şcolarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions